fbpx

Žar ptica – humanitarno za stradale u potresu: Srce koje spaja

Žar ptica – Srce koje spaja

– Djeca Zagreba svoje poruke podrške za djecu Gline i Jabukovca mogu donijeti na predstavu Ti i ja mali medo, koja je na rasporedu u nedjelju u 11:00 i 12:30 sati u Žar ptici.

A u ponedjeljak predstava putuje djeci Banovine, kad će posjetiti djecu Gline i Jabukovca i nekoliko obitelji nastradalih u potresu u Majskim poljanama i Drenovcu Banskom. Žar ptica će odigrati predstavu Ti i ja mali medo za 120 učenika prvih i drugih razreda tamošnjih osnovnih škola.

U OŠ Jabukovac predstava je u 11 sati, a u OŠ Glini u 13.30 sati – poručuje Žar ptica.

Žar ptica

– Gostovanja u potresom nastradalom području dio je naše humanitarne inicijative Srce koje spaja, u kojoj sudjeluju djeca Zagreba, volonteri humanitarnih udruga na terenu i naše kazalište Žar ptica.

Znajući da je uz prijatelja, makar on bio i nepoznat, život puno ljepši i vedriji, djeci Banije želimo prenijeti poruke ohrabrenja i podrške od djece Zagreba. Pozivamo djecu da nam se pridruže svojim porukama prijateljstva.

To može biti crtež ili pismo, neki slatkiš ili neka sitnica koja doslovno stane u malu vrećicu. Na svakoj poruci obvezno je nacrtati… srce… za nepoznatu prijateljicu ili prijatelja – u ime Žar ptice kaže Milanka Čolović koja je pokrenula inicijativu.

Žar ptica

– Veliki i Mali medo, glumci Vesna Ravenšćak i Berislav Tomičić preuzet će sva pisma i paketiće i ponijeti ih u Glinu i okolicu kako bi ih nakon predstava predali njihovim vršnjacima. Hvala što ćete i vi biti djelić Srca koje spaja, kojim ćemo i sljedećih mjeseci nastaviti posjećivati djecu Petrinje, Siska, Kostajnice i okolice – zaključuju iz Žar ptica.

Foto: Press – Žar ptica