fbpx

Halid Bešlić napravio sarajevsku noć u Zagrebu!

Arena…

Halid Bešlić– Ovo je sarajevska noć u Zagrebu! Tako sam ja želio da izgleda ovaj koncert – rekao je Halid, a sudeći po reakcijama publike potpuno je u tome uspio.
Halid Bešlić je u petak pred punom zagrebačkom Arenom još jednom dokazao da njegova popularnost ne poznaje granice. Više od 15 000 ljudi na nogama je u glas pjevalo s kraljem sevdaha na koncertu koji je trajao puna tri sata. Iako je Arena Zagreb mnogim popularnim glazenicima ‘prevelik zalogaj’ Halidu je pošlo za rukom napuniti je i po nevjerojatni četvrti put.
Show se pretvorio u pravi spektakl kad su se Halidu na pozornici počeli pridruživati i gosti. Na impresivnoj pozornici koja je izgledala poput prave bosanske ‘kafane’ Enis Bešlagić je zajedno s Halidom dočekivao brojne goste. Prva je stigla Ana Rucner koja je violončelom pratila Halida u pjesmi Dvadeseta.
– Da nema Halida ne bi nikad pjevao u Areni – našalio se Kemal Monteno stigavši u Halidovu i Enisovu ‘kafanu’, a publiku je bacio u trans otpjevavši ‘Bacila je sve niz rijeku’ i ‘Sarajevo ljubavi moja’.
Uskoro je u ‘kafanu’ stigla i lijepa Sementa Rajhard u pratnji slavonskih trubača i oduševila izvedbom pjesme ‘Čarolija’ koju je u svom glumačkom debiju pjevala upravo s legendarnim Halidom.
Pravi tulum je nastao kada je na pozornicu stigao Žera s Crvenom Jabukom. Uslijedio je naravno neizostavni Jazz ba pa legendarni Dirlija.
Halidovo veliko srce pokazalo se na djelu kada su posjetitelji koncerta doznali da nastup ima i humanitarni karakter. Na pozornicu je prvi izišao Dalibor Petko kako bi najavio zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je pritom priznao da se na koncertu odlično zabavlja. Zatim su Gradonačelnik i Halid akademkinji Vidi Demarin, ravnateljici Zagrebačkog instituta za kulturu zdravlja, uručili ček u iznosu od 100 000 kuna. Tog su se iznosa od prihoda koncerta u ovu svrhu naime odrekli organizatori i sam Halid Bešlić.
– Tako ti je mala moja kad pjeva ljubi i svira Bosanac – ovim je riječima Halid pozdravio publiku. Tad su mu se na pozornici pridružili svi gosti i u glas zapjevali ovu legendarnu
pjesmu Bijelog Dugmeta.
Halidova glazba pravi je praznik za dušu. To prepoznaju sve generacije, a ovaj šarmantni, srdačni i beskrajno darovit glazbenik daje im upravo ono što im treba, iskrenu, zabavnu i beskrajno dobru glazbu.

Foto: Press