Prijenos večeri 62. natjecanja za pjesmu Eurovizije – Jacques Houdek
By redakcija On 8 svi., 2017 At 11:13 AM | Categorized As Naslovnica, Televizija, Vijesti, Zanimljivosti | With 0 Comments

Eurovizija…

Na Hrvatskoj radioteleviziji ovoga tjedna prijenos svih triju večeri 62. natjecanja za pjesmu Eurovizije

Jacques Houdek– Prva nam je stepenica prolazak u završnicu, što mislim da je teži zadatak nego u njoj postići dobar rezultat. Ako prođemo u završnicu, kratko slavimo i onda se pripremamo za pohod na vrh – poručio je Jacques Houdek.
Hrvatska radiotelevizija i ove godine prenosi sve tri večeri najvećega svjetskog televizijskog glazbenog natjecanja – natjecanja za pjesmu Eurovizije. Sutra, 9. svibnja, na rasporedu je prva poluzavršna večer, a u četvrtak 11. svibnja druga poluzavršna večer na kojoj će nastupiti HRT-ov eurovizijski predstavnik Jacques Houdek s pjesmom My friend. Završna večer na rasporedu je u subotu 13. svibnja, a prijenos svih triju večeri moći će se izravno pratiti na Prvome programu Hrvatske televizije, Drugome programu Hrvatskoga radija i na mobilnim uređajima, tabletima i računalima s pomoću multimedijske usluge HRTi. Pod geslom Slavimo različitost procjenjuje se da će ovo najveće glazbeno natjecanje pratiti približno 200 milijuna ljudi diljem svijeta, a uživo se u kijevskoj areni očekuje više od jedanaest tisuća gledatelja. Omiljeno je natjecanje privuklo i velik broj sudionika pa će ove godine nastupiti predstavnici čak 42 države.
Jacques HoudekHRT-ov eurovizijski predstavnik Jacques Houdek nastupit će u drugoj poluzavršnoj večeri. Na velikoj eurovizijskoj pozornici u četvrtak 11. svibnja pridružit će mu se pet mladih i iskusnih glazbenika. Među njima su prateći vokali Edgar Rupena, Matija Cvek i Alen Đuras, violinist Antun Stašić i violončelist Emanuel Pavon. Za Jacquesovu se garderobu pobrinuo Marco Falcioni, čije je dizajnersko rješenje sašio Boris Pospiš, a za odjevnu kombinaciju pratećih vokala i instrumentalista zaslužna je HRT-ova kostimografkinja Vesna Šipušić. U koreografiji nastupa pomogao je Igor Barberić, a u režiji Krešimir Dolenčić.
Prije odlaska na put Jacques Houdek je izjavio kako se raduje nastupu i da mu je to dosad najveći izazov u karijeri te velika odgovornost prema publici i javnosti. Dosadašnje probe na eurovizijskoj pozornici u ukrajinskome glavnom gradu Kijevu prošle su izvrsno, a mnogi su se složili da će biti veliki izazov izvesti pjevački zahtjevnu pjesmu My friend.
Komentator prijenosa na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) i ove je godine Duško Ćurlić, a za slušatelje Drugoga programa Hrvatskoga radija iz Kijeva će se javljati te pripremati niz posebnih emisija Zlatko Turkalj Turki.
Jacques HoudekO pobjedniku 62. natjecanja za pjesmu Eurovizije, uz glasove publike, odlučuju i glazbeni profesionalci iz svake države sudionice. Predsjednik hrvatskoga stručnog ocjenjivačkog suda je glazbeni producent Tihomir Preradović, a članovi su Sanja Doležal, Ivana Kindl, Saša Lozar i Dino Jelusić. O rezultatima njihova glasovanja tijekom izravnoga uključenja na natjecanje za pjesmu Eurovizije izvijestit će HRT-ova urednica Uršula Tolj.
Podsjećamo da slušatelji Hrvatskoga radija (HRT – HR) i gledatelji Hrvatske televizije (HRT – HTV) mogu glasati u drugoj poluzavršnoj večeri, 11. svibnja, te u završnoj večeri, 13. svibnja. Glasati se može za sve predstavnike osim za predstavnika matične države. Države koje imaju izravni ulaz u završnicu također glasaju u poluzavršnim večerima – Italija, Španjolska i Velika Britanija glasaju u prvoj, a Ukrajina, Francuska i Njemačka u drugoj poluzavršnoj večeri.

Foto: Press

comment closed