fbpx

Prijenos koncerta ‘Uz nas niste sami’: Tereza Kesovija, Jacques Houdek, Vanna…

Zagreb…

Tereza Kesovija, Jacques Houdek, Marko Tolja, Mia Dimšić, Saša Lozar, Igor Delač, Goran Bošković, Maja Posavec i Vanna na koncertu ‘Uz nas niste sami – Za dostojanstven život’

Uz nas niste samiHrvatska radiotelevizija u nedjelju, 21. listopada 2018. godine s početkom u 20.05 sati, na Prvom programu (HRT-HTV1), izravno iz zagrebačkog HNK prenosi humanitarni koncert i akciju HRT-a i Hrvatskog Crvenog križa ‘Uz nas niste sami: za dostojanstven život‘.
– Humanitarni projekt ‘Uz nas niste sami’ ovaj put podržava humanitarnu akciju ‘Za dostojanstven život’ koju organizira Hrvatski Crveni križ u povodu svoje 140. obljetnice. Ovom se humanitarnom akcijom, koja je prigodno počela na Međunarodni dan starijih osoba 1. listopada i traje do 31. Listopada 2018., želi skrenuti pozornost na iznimno teške životne okolnosti u kojima žive brojne stare i nemoćne osobe. Nažalost, kao društvo smo zakazali u skrbi Uz nas niste samiza naše stare i nemoćne, a upravo oni čine većinu socijalno ugroženog stanovništva. Žive nerijetko zaboravljeni od svih i često u neljudskim uvjetima. Riječ je o ljudima koji su nas odgajali i skrbili o nama, a danas, kada nas najviše trebaju, prepušteni su sami sebi. Republika Hrvatska staro je društvo. Starije osobe prema prihodima spadaju u najsiromašniju dobnu skupinu (26,5 %) te su najviše izložene opasnosti od socijalne isključenosti. U sklopu humanitarne akcije prikupljat će se sredstva za 140 osoba kao simbol 140 godina Hrvatskog Crvenog križa. Riječ je o osobama koje žive u neodgovarajućim uvjetima diljem Hrvatske i to uglavnom na izoliranim područjima, u lošem su zdravstvenom stanju, stambeni uvjeti su im potpuno neprikladni za dostojanstven život, a mjesečna primanja nisu im dovoljna za zadovoljavanje osnovnih životnih potreba. Sredstva koja se prikupe u humanitarnoj akciji bit će iskorištena za kupovinu štednjaka na drva i drva za ogrjev, uređenje poda i zidova u jednoj prostoriji u kući u kojoj osobe žive, odnosno poboljšanje uvjeta stanovanja te osiguravanje paketa hrane – poručuju organizatori.
– Te su potrebe uočene na temelju pregleda terena, procjene ravnatelja društava Crvenoga križa koji sa starim i nemoćnim osobama svakodnevno rade te na osnovu iskaza potreba samih korisnika za koja se sredstva i prikupljaju. Pridružite nam se, pokažimo zajedno da nam je stalo do naših starih i nemoćnih i vratimo im pravo na dostojanstven život! – pozivaju organizatori.
U izravnom prijenosu iz zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta brojne će se poznate osobe iz javnog života Hrvatske javljati na humanitarni broj telefona 060 9001 (cijena poziva 6,25 kuna s PDV-om), a u glazbenom programu nastupit će: Tereza Kesovija, Jacques Houdek, Marko Tolja, Mia Dimšić, Saša Lozar, Igor Delač, Goran Bošković (Fluentes), Maja Posavec i Vanna.
Humanitarni koncert održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Vlade Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora i gradonačelnika grada Zagreba.

Voditelji: Daniela Trbović, Robert Ferlin, Ivan Dorian Molnar, Uršula Tolj i Martina Validžić
Producent: Dario Jakiša
Urednica: Uršula Tolj
Redatelj: Tvrtko Grgić

Foto: Press