fbpx

Nina Badrić: Pjevam svoje priče, pjevam svoj život koji nosim

Glazbenica za Scenu…

Nina Badrić u razgovoru za portal Scena. hr otkrila i tko je njezina srodna duša

Nina Badrić

Nina Badrić– Lijepo je kraj godine završiti s nježnim koncertom. Božićne pjesme su radost i nježnost. Predivno sam se osjećala na pozornici. Publika je bila divna. Zaista sam uživala – rekla je Nina Badrić za portal Scena.hr.
Jedna od naših najvećih glazbenica u petak je pjevala na Laganini božićnom koncertu u KD Vatroslav Lisinski uz pratnju orkestra Josipa Cvitanovića. Nini je bilo izuzetno drago što je u petak pozornicu dijelila s Nina Badrićdragim kolegama i prijateljima Massimom, Tonyjem Cetinskim, Vesnom Pisarović te mladim glazbenicima. Posebno ju je oduševio dječji zbor ‘Zagrebački anđeli‘. Glazbenicu je jako dirnuo trenutak kad su mališani spontano s njom zapjevali pjesmu ‘Dani i godine‘. Pjesmu ‘Dani i godine’ Nina je objavila u svibnju 2016. godine, a pjesma je vrlo brzo postala hit.
– Nikad u životu nisam radila pjesmu da bi bila hit. Od početka svoje karijere radila sam pjesme. ‘Dani i godine’ je pjesma koja će ostati iza mene. Pjevam pjesme koje volim. Pjevam svoje priče o životu. Ne pjevam tuđe priče. Pjevam svoj život koji nosim. Očito nas puno ljudi živi slično, a moja publika su moje srodne duše – ispričala je Nina te dodaje:
Nina Badrić– ‘Dani i godine’ je pjesma koja je preko noći osvojila sve nagrade osim nagrade Porin, a što mi je žao. Mislim da je stvarno bila pjesma godine, kao što je bila i pjesma ‘Moje zlato’ od Petra Graše godinu ranije. Nini je, kaže, žao što Petar Grašo nije dobio nagradu Porin jer smatra da je sjajan glazbenik koji je zaslužio tu nagradu.
– Malo je kvalitetnih glazbenika u Hrvatskoj i treba te ljude nagraditi – naglasila je Nina.
Glazbenica je na glazbenoj sceni više od dvadeset godina. Tijekom svoje sjajne karijere objavila je niz nježnih balada koje je publika zavoljela. Za svoj rad dobila je niz glazbenih nagrada te je višestruka dobitnica Porina. Njezine pjesme preživjele su sve glazbene trendove.
– Trebalo je jako puno hrabrosti krenuti tim putem. Danas, kad se okrenem iza sebe, mislim da ne bih više imala tu hrabrost jer je to zapravo graničilo s ludošću. Ali htjela bih se vratiti u onu Ninu iz 90-ih, u tu djevojku koja je gradila svoj put dosljedno. Mislim da je dosljednost da zaista radiš ono što voliš suština uspjeha. I onda se u životu dogodi jedna velika pjesma koja prelomi taj cijeli put truda – kazala je Nina. Glazbenica kaže da je glazba njezin smisao života.
Nina Badrić– Sretna sam i blagoslovljena jer kad god te život slomi, ta scena ti vrati taj jedan život, puninu ljubavi i opet te podsjeti iznova zašto postojiš – otkrila je Nina Badrić.
Glazbenica će Božić provesti uz svoju obitelj. Ističe da nikada u svojoj karijeri nije pristala pjevati na Božić.
– Sve sam već pripremila za Božić. Volim jesti, volim i kuhati, sve sam naručila domaće od svojih prekrasnih kumica. Jedva čekam Božić. Bit će puna kuća, moja obitelj. Uživam u tom miru, uživat ću u televiziji, majci, sestrama i prijateljima – kazala je pjevačica. A što želi u 2019. godini.
– Uvijek imam želju da nova godina ništa ne oduzima, da sve ostane tako kako je. Da smo svi zdravi. Kad čovjek dođe u neki period života, kad iskusi neke stvari, onda ti bude teško zapravo shvatiti ozbiljno taj život. Ja ga ne želim shvatiti ozbiljno. Bolje da se ja šalim sa životom, nego on sa mnom. Dosta se našalio, pa je red da se onda šalimo obostrano. U 2019. godini neka što više grlimo ljude koje volimo – poručila je Nina za portal Scena.hr.
Nina će 8. ožujka 2019. godine održati veliki koncert u Spaladium Areni u Splitu.

Foto: Scena.hr