fbpx

Premijerno: High Spirits u Velikoj Britaniji i Hrvatskoj

Plesna scena – High Spirits

Umjetnički projekt ‘High Spirits‘, u koprodukciji udruge Domino iz Zagreba i Rezidencijalnog programa Zagrebačkog plesnog centra, amalgam je plesne predstave i serije filmskih zapisa koji dokumentiraju ‘denfesite’ tijekom njihove tri međunarodne rezidencije pod okriljem međunarodnog projekta Be SpectACTive!.

High Spirits

Dokumentarni zapisi koji bilježe proces rada na predstavi ‘High Spirits’ bit će premijerno izvedeni u prostoru York Theatre Royal 30. listopada 2018. Radionice DENF kolektiva, nastale u suradnji s lokalnim zajednicama, s lokacijama odvijanja u Multiumjetničkom centru Bakelit u Budimpešti te tijekom festivala Kilovatt u Sansepolcru, bit će predstavljene u sklopu hrvatske premijere plesne predstave ‘High Spirits’, s adresom u Zagrebačkom plesnom centru 21. prosinca 2018.

Predstava ‘High Spirits’ temelji se na kretanju kroz lirski pokret potenciran plesnim skokovima koji dosežu ‘uzvišenu energiju’.

Nadahnuta radom Mercea Cunninghama, ekspresionizmom i apstraktnom narativnošću, predstava evocira i preispituje slobodu pod činom kolektivne represije, čistu prisutnost, lirski kaos, paralelne svemire, organski pokret, skorove i formacije, folklorne i duhovne plesove te životne promjene. Sloboda se očitava u nepostojanju dubljeg značenja i govora o ičemu specifičnom, a gradnja plesnih narativa ne podilazi niti jednoj dominantnoj umjetničkoj, filozofskoj i estetskoj struji, osim sustavu koji je intuitivno bio izgrađen tijekom procesa rada na predstavi.

High Spirits
Koreografija: Martina Granić
Plesačice: Mia Zalukar, Filipa Bavčević, Josip Štulić
DENF Kolektiv: Josipa Štulić, Martina Granić, Mia Zalukar, Filipa Bavčević, Maja Jakuš-Mejarec, Irena Tomašić
Glazba: Aldo Orlić Zolium
Video, najava i fotografija: Hrvoje Zalukar, Dario Matić
Dizajn kostima, maske i scenografije: Martina Granić
Dizajn plakata: Maša Poljanec
Fotografija za plakat: Karla Jurić
PR fotografije: Hrvoje Zalukar
Izrada kostima: NTS, Katarina Tešija
Izrada maski i scenografije: Miljenko Sekulić
Produkcija: Plesni kolektiv d_lc
Koprodukcija: Udruga Domino
Koprodukcija: Rezidencijalni program Zagrebačkog plesnog centra

Foto: Press High Spirits