fbpx

Bogdanović o glavnoj ulozi i kraju ljubavi s Nelom Kocsis

Ekskluzivno…

Za portal Scena.hr

Film ‘Most na kraju svijeta’ je simbol zavjeta jednog čovjeka da se oduži za spašen život. Uloga Filipa jedna je od najtežih koje sam ikada igrao. To mi je i prva glavna uloga na filmu, govori Aleksandar Bogdanović. Glumac u filmu ‘Most na kraju svijeta‘ igra policajca kojim se ratna sudbina poigrala i odredila mu novo mjesto života, nove ljude te okruženje koje manipulira njegovom naivnošću. U ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr Aleksandar govori kako je bilo na snimanju filma, priča o svojoj karijeri, ali nam je i otkrio u kakvim je odnosima s bivšom djevojkom Nelom Kocsis s kojom igra i u ovom filmu. Aleksandar i Nela bili su u vezi od proljeća 2011. godine, a prekinuli su u ljetu 2014. godine.

Aleksandar Bogdanović

Scena: Kako ste dobili ulogu u filmu ‘Most na kraju svijeta’?
Redatelj Branko Ištvančić je gledao predstavu ‘Hrvatska Antigona’ u Histrionima prije samog početka snimanja filma. U prvim razgovorima Filipa je trebao igrati Mladen Vulić, ali je zbog njegovog zauzeća uloga Filipa pripala meni. A ja sam je rado prihvatio. Svi glumci te predstave, koju smo tada glumili Nela Kocsis  i Vlatko Dulić, dobili su uloge u filmu.

Scena: Kakva je bila suradnja s  redateljem?
Suradnja je krenula sjajno. Imali smo malo vremena za probe, ali smo jako puno razgovarali u toku snimanja. Naša suradnja nastavila se i u njegovom kratkom igranom filmu ‘Ponoćno sivo’.Tako da se nadam se da sam u oba filma opravdao njegovo povjerenje.

Scena: Kakva je vaša uloga?
Uloga Filipa jedna je od najtežih koje sam ikada igrao. To mi je i prva glavna uloga na filmu. Lik Filipa opisujem ovako: Filip je ‘mali’ čovjek. Čovjek kojim se ratna sudbina poigrala i odredila mu novo mjesto života, nove ljude, okruženje koje manipulira njegovom naivnošću. On je policajac koji u novoj sredini ne uživa povjerenje, nesiguran je i revnom istragom nestalog starca pokušava dokazati i sebi i drugima svoju vrijednost i bitnost

Scena: U filmu glume i vaše kolegice iz HNK Osijek – Jelena Perčin, Nela Kocsis. Je li vam lakše glumiti s njima u kazalištu ili na filmu?
U filmu ima dosta glumaca s kojima sam već radio. Lakše je raditi u kazalištu jer je proces proba dugotrajniji, što je na filmu nemoguće. Predstava u samim izvođenjima dobije nove konture i značenja, a film je proizvod gdje nakon montaže nema izmjena. Time je gluma na filmu veća odgovornost i traži dosta znanja, glumačkog umijeća i suradnje s redateljem.

Scena: Poruka i simbolika filma?
Most spaja. Onaj s kraja svijeta, bojim se, zaboravljen je i rijetko tko preko njega prođe. Svi znamo za Andrićev most preko Drine. ‘Most na kraju svijeta’ je na suhom. On je simbol zavjeta jednog čovjeka da se oduži za spašen život. Njegov nadgrobni spomenik u isto vrijeme. Epitaf.

Scena: Kako biste opisali svoj put od kazališta do glavne uloge u filmu?
Put do uloge Filipa nije bio planski smišljen. Glumac mora raditi. Jedino ako radi on postoji i sve ima smisla. Tad daje priliku ljudima da te vide. Izložen si i sudu kritike, publike, redatelja, producenta. Radio sam u desetak kazališta. Preko osamdeset premijera, tri filma, pet serija. Sve je to put koji negdje vodi. Znači rad, rad i samo rad.

Aleksandar Bogdanović

Scena: U filmu igra i Slaven Knezović, kako vam je bilo raditi sa Slavenom ?
Osim što je sjajan glumac, a u filmu igra ulogu dosta drugačiju od prethodnih. Slaven je jedan od najzanimljivijih ljudi koje sam ikada sreo. Profesionalac i motivator. Kad smo radili zajedno, smijali smo se do suza. Čovjek zna sve viceve svijeta. Predlažem mu stand up – Večer sa Slavenom Knezovićem. Ne treba brinuti za publiku.

Scena: Kakva je reakcija ljudi  na film?
Svi smo mi na neki način manje ili više aktivno glumci filma ‘Most na kraju svijeta’. Rat nas ne ostavlja ravnodušne na samu temu filma. On ima svoju publiku i nakon projekcije nitko nije ravnodušan.

Scena: U kakvim ste odnosima s bivšom djevojkom Nelom Kocsis s kojom i glumite u filmu ‘Most na kraju svijeta’ i u kazališnim predstavama?
S Nelom imam savršen odnos, mogu slobodno reći – super prijateljski .

Scena: Planovi u 2015. godini?
Plan mi je svakako napredovati u svim segmentima mog posla, tjerati sebe u svakoj nadolazećoj ulozi biti što bolji. I naravno uživati u radu sa svojim kolegicama i kolegama u HNK Osijek.

Foto: Press