fbpx

Slaven Knezović: Snimanje filma vratilo je sjećanje na rat

Broj 55…

Glumac je bio sudionik Domovinskog rata, a na snimanju filma prisjetio se teških dana

Slaven Knezović–  Mislim da sam odavno tu vrstu bola nadjačao i očvrsnuo sam u tom olovnom vremenu. Snimanje ratnog filma vratilo je moje osobno sjećanje na rat  – kazao je glumac za portal Scena.hr. Slaven Knezović bio je sudionik Domovinskog rata. Na snimanju filma prisjetio se tih teških i ratnih dana. U filmu ‘Broj 55‘ glumi mitraljesca Zvonka. U njegovoj ulozi je posebno naglašen odnos sa sinom.
– Zvonko je lik koji je spreman poginuti za ratni trilersvoju domovinu, zajedno sa svojim sinom – rekao je glumac. ‘Broj 55’ je film o Domovinskom ratu za kojeg je scenarij, nadahnut istinitim događajima, napisao Ivan Pavličić. Slaven je istaknuo i važnost snimanja ovog filma.
– Moramo nešto ostaviti novim generacijama, moramo im prvo ogaditi svaku pomisao na rat. Moraju znati da se za ovu lijepu zemlju prolilo puno krvi, da je ona nastala na patnji – smatra Slaven. Na snimanju su, kaže, Broj 55živjeli u ratnim uvjetima, ali su bili odlična glumačka ekipa.
– U jako teškim uvjetima snimanja bilo je potrebno opuštanje, malo humora i smijeha, a za taj dio sam bio ja zadužen. Svi smo morali biti u dobroj kondiciji i dobroj fizičkoj pripremljenosti, a uz genijalno vodstvo redatelja Kristijana Milića uspjeli smo dati svoj maksimum – otkrio je glumac te čitateljima poručio:
– Dođite u kino i pogledajte film ‘Broj 55‘.  Nećete se razočarati.

Radnja…

Radnja filma Broj 55 smještena je u jesen 1991. godine. Mala skupina hrvatskih vojnika odlazi u patrolu improviziranim vozilom vlastite proizvodnje i u obližnjem selu upada u zasjedu. Nakon što im je vozilo onesposobljeno, sklanjaju se u obližnju kuću, a njihov otpor udruženim snagama pobunjenih Srba, JNA i srpskih specijalaca traje gotovo 24 sata.

Foto: Press