fbpx

Hrvatski ratni triler o Domovinskom ratu oduševio publiku!

Broj 55…

ratni trilerVeć nakon prvog dana prikazivanja, sve pohvale upućene filmu BROJ 55 od strane kritičara dobile su svoju potvrdu i u domaćoj publici. Naime, ovaj ratni triler Kristijana Milića u produkciji Hrvatske radiotelevizije ostvario je najbolje otvaranje domaćeg filma u ovoj godini s 1084 gledatelja te time još jednom dokazao da je njegov dolazak u kina jedva dočekan.
BROJ 55 prvi je hrvatski film o Domovinskom ratu za kojeg je scenarij ratni trilernadahnut istinitim događajima napisao Ivan Pavličić. U glavnim su ulogama Goran Bogdan, Alan Katić, Marko Cindrić, Dražen Mikulić, Slaven Knezović i Jan Kerekeš, a film je na ovogodišnjem 61. Pulskom filmskom festivalu osvojio 8 Zlatnih arena među kojima je i Velika zlatna arena za najbolji film uz obrazloženje da se nagrada dodjeljuje Za film produciran po najvišim profesionalnim standardima i film koji daje autentičan i emotivan prikaz stvarnog događaja iz Domovinskog rata.
Radnja filma BROJ 55 smještena je u  jesen 1991. godine. Mala skupina hrvatskih vojnika odlazi u patrolu improviziranim vozilom vlastite proizvodnje i u obližnjem selu upada u zasjedu. Nakon što im je vozilo onesposobljeno, sklanjaju se u obližnju kuću, a njihov otpor udruženim snagama pobunjenih Srba, JNA i srpskih specijalaca traje gotovo 24 sata. Paralelno s događajima u selu, pratimo i napore njihovih suboraca da ih izvuku iz okruženja.
Film BROJ 55 u produkciji Hrvatske radiotelevizije pogledajte već danas u hrvatskim kinima u distribuciji Blitz film i video distribucije.

Foto: Press