fbpx

Dva domaća filma pobjednika Pulskog festivala na Igrama!

Dubrovnik…

Dva filma pobjednikaU sklopu dugogodišnje suradnje Pulskog filmskog festivala i Dubrovačkih ljetnih igara, nakon nedavne projekcije ‘Nevidljive žene’ iz Međunarodnog programa Pulskog festivala, slijede projekcije domaćih filmova pobjednika i to filma ‘Broj 55‘, dobitnika „Velike zlatne Arene“, u utorak 29. srpnja i ‘Šegrta Hlapića‘, dobitnika nagrade publike ‘Zlatna vrata Pule’ u srijedu, 30. srpnja, oba s početkom u 21,30 sati u ljetnom kinu Jadran.
‘Velika Zlatna Arena’ za najbolji film dodijeljena je filmu ‘Broj 55’ redatelja Kristijana Milića u  produkciji HRT-a. Uloge u filmu, nastalom prema istinitom događaju, tumače Goran Bogdan, Marko Cindrić i Slaven Knezović, a radnja je smještena u jesen 1991. godine, kad mala skupina hrvatskih vojnika odlazi u patrolu improviziranim oklopnim vozilom vlastite izrade. U obližnjem selu upadaju u zasjedu, vozilo biva onesposobljeno, a oni su prisiljeni sakriti se. ‘Broj 55’ na programu Igara je u utorak, 29. srpnja s početkom u 21,30 sati u ljetnom kinu Jadran. Tradicionalno, ulaz na ovu projekciju je slobodan.
Dva filma pobjednikaDječji pustolovni film ‘Šegrt Hlapić’ redatelja Silvija Petranovića dobitnik je ovogodišnje nagrade publike ‘Zlatna vrata Pule’. Šegrt Hlapić na putu upoznaje Gitu, prelijepu djevojčicu iz cirkusa, siroče poput njega. Tijekom putovanja čekaju ih brojne pustolovine i poteškoće, no hrabri su, sretni i svakome spremni pomoći. U noći punog mjeseca dogodi se nešto strašno i sve se promijeni. Ova ekranizacija jedne od najpopularnijih priča Ivane Brlić-Mažuranić na programu Igara je u srijedu, 30. srpnja u 21,30 sati u ljetnom kinu Jadran.
Nakon projekcija nagrađenih domaćih filmova, festivalska publika će u kolovozu gledati još dva filma iz Međunarodnog programa: kanadsko-francusku triler-dramu ‘Tom na farmi’ i švedsko-dansku komediju ‘Mi smo najbolje’.

Foto: Press