fbpx

Sve je spremno za nezaboravno filmsko putovanje: Star Film Fest

Sisak…

Star Film Fest održat će se u gradu Sisku od 30. kolovoza do 1. rujna 2018. godine na dvije lokacije

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Star Film FestU petak, 24. kolovoza 2018. godine u Sisku, održana je konferencija za medije vezana uz peti Star Film Fest. Na konferenciji su sudjelovali direktor festivala Matija Holjevac, selektorica filmova Martina Mladenović, predstavnik grada Siska Goran Grgurač te predstavnik INE Damir Butković. Press konferenciju je moderirala voditeljica media sektora Star Film Festa Kristina Kovačević.
Direktor festivala Matija Holjevac istaknuo je kako je Star Film Fest filmski festival čije se filmske projekcije odvijaju na otvorenom, ispod nebeskog svoda. Predstavlja okupljalište mladih iz Siska i Sisačko–moslavačke županije, Hrvatske i svijeta.
Star Film FestStar Film Fest aludira na mlade umjetnike, od osamnaeste do trideset i pete godine. Filmske kategorije koje će biti na SFF-u su dokumentarni, eksperimentalni, igrani, animirani i industrijski film. Star Film Fest održat će se u gradu Sisku od 30. kolovoza do 1. rujna 2018. godine na dvije lokacije – sisačkom Starom gradu te u Kazalištu 21. U sklopu SFF-a bit će organizirane filmske radionice, koncerti, odlasci u galerije i muzeje te okrugli stolovi i tribine bliskih i privlačnih tematika, a sav sadržaj bit će besplatan. Cjelokupni festival rezultat je rada velike grupe mladih volontera. – Mladi kreativci svojim vještinama i znanjem spajaju ono najbolje od sebe u jednu cjelinu, a s obzirom na posjećenost festivala, možemo reći da odrađuju vrlo dobar posao. Također, tijek festivala moći će se pratiti na HRT-u te Klasik TV-u putem dnevnih kronika koje će raditi ekipa Star Film Festa – poručuju organizatori.
Martina Mladenović, koja je ove godine s Anjom Kavić od 569 prijavljenih filmova izabrala 50 najboljih napomenula je kako se festival svake godine razvija što se vidi i po broju filmova, ali i po njihovoj kvaliteti. Ponosni smo što su ove godine osim brojnih filmova hrvatskih autora pristigli i filmovi iz cijelog svijeta.
Star Film FestDamir Butković, direktor rafinerije nafte INA koja je već niz godine generalni sponzor festivala, rekao je kako se nada da će festival i ove godine privući velik broj Siščana, ali i ostalih posjetitelja. Također, istaknuo je kako INA od početka prati projekte koji su značajni za razvitak kulture i umjetnosti grada Siska, pa tako i Star Film Fest.
Za kraj se novinarima obratio Goran Grgurač, pročelnik odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo. Grgurač je pohvalio Star Film Fest kao inicijativu mladih koja se svake godine vidno razvija te naglasio kako je važno poticati ovakve projekte jer imaju potencijala da se razviju u, danas sve važnije, promotore kulture i umjetnosti. Spomenuo je i važnost suradnje ovakvih manifestacija te njihov značaj za razvitak samog grada i njegove okolice.
– Vidimo se u Sisku, u četvrtak 30. kolovoza na otvorenju Star Film Festa – pozivaju organizatori.

Foto: Press