fbpx

Winston Churchill – div stoljeća: Film u povodu godišnjice smrti

Zagreb…

U povodu godišnjice Churchillove smrti na HRT-u dokumentarni film Winston Churchill – div stoljeća

Mira Vočinkić– Oslanjajući se na bogate izvore tonskih i filmskih zapisa, koji su brižno obrađeni i obojeni, film daje sveobuhvatni pregled Churchillove privatne i javne osobnosti. Zahvaljujući suprotstavljenim poglavljima njegova života nudi nam nov i dosad neviđen pogled na Churchillov karakter te na njegov odnos prema moći i sa suvremenicima kako bismo skinuli veo tajne s te živopisne, zagonetne, proturječne i očaravajuće osobe – pojašnjava urednica na Hrvatskoj radioteleviziji Mira Vočinkić, koja je u okviru ciklusa Mijenjamo svijet već odabrala brojne hvaljene dokumentarne filmove poput prošlotjednoga o otetoj djeci u Velikoj Britaniji i ekološkim posljedicama dostave robe brodovima.
Winston ChurchillDokumentarni film Winston Churchill – div stoljeća na rasporedu je u srijedu 24. siječnja 2018. godine na Prvome programu Hrvatske televizije s početkom u 20.05 sati u okviru ciklusa dokumentarnih filmova Mijenjamo svijet. U 52 minute filma gledateljima će se otkriti što se krije iza slavnih govora i bogatih izvora medijskoga materijala o državniku Winstonu Churchillu. Obuhvaćajući cijelo stoljeće iza kulisa nevjerojatnoga životnog putovanja, film vrednuje i istinsku važnost jednoga od najvećih političkih vođa u europskoj povijesti. Poput uzbudljive autobiografije dokumentarni je film naizmjence dirljiv i duhovit te vjerno oslikava epohu.
Nakon Winstona Churchilla ciklus Mijenjamo svijet nastavlja se drugim biranim sadržajima. Posljednje srijede u siječnju, 31. siječnja, na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) s početkom u 21.05 gledatelji će moći pogledati dokumentarni film Kiborzi među nama jer za samo nekoliko godina tehnologija će se na nezamislive načine sjediniti s našim tijelom i pomaknuti granice onoga što se smatra čovjekom. Osim na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) srijedom od 20.05 dokumentarni filmovi iz ciklusa Mijenjamo svijet koje odabire Mira Vočinkić dostupni su i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press