In memoriam Oliver Dragojević: Glazbeni spektakl Vridilo je

Split…

Oliver DragojevićSplitska Spaladium Arena ugostit će 7. prosinca 2019. godine, na rođendan legendarnog Olivera Dragojevića, izniman glazbeni spektakl ‘Vridilo je’.
U njemu će sudjelovati ZAGREBAČKA FILHARMONIJA pod ravnanjem maestra ALANA BJELINSKOG, zajedno s Oliverovim prijateljima glazbenicima: GIBONNIJEM, PETROM GRAŠOM, TEDIJEM SPALATOM, STJEPANOM HAUSEROM, ELVISOM STANIĆEM, ANTONIOM SERRANOM, Oliverovim „DUPINIMA“, i zborom „IZVOR“.
Koncert 7. prosinca u splitskoj Spaladium Areni zapravo je svojevrsni nastavak priče „OLIVERovih70“ koju je sam Oliver Dragojević započeo preklani, i planirao iz bolnice u kojoj je završio baš u vrijeme kad se koncert trebao održati. Svi glazbenici i gosti koji će nastupiti na ovom koncertu su po njegovoj želji i zamisli, kao i izbor pjesama.
Vridilo je– Nastavljamo putem kojim je on krenuo i kako smo s njim osmišljavali neodržani koncert u Splitu 2017. Bit će nas puno na pozornici, ujedinjenih u želji da opet budemo s njim, pa s nestrpljenjem očekujemo prosinac u Splitu – rekao je Alan Bjelinski.
– Mislim da svi zajedno možemo biti ponosni što smo ga imali, takvog posebnog i jedinstvenog i da mu možemo odati počast na ovaj način – uspomenom na njegovu glazbu u njegovom gradu – rekao je Gibonni.
Jedinstven glas, muzikalnost i posvećenost glazbi doveli su Olivera Dragojevića do bogate glazbene karijere u trajanju od pola stoljeća, koja ga je učinila jedinstvenim fenomenom domaće glazbe. Uživao je povlašteno mjesto na glazbenoj sceni, uvijek dodirljiv za svakog poklonika i otvoren za suradnje s kolegama. Zato je za Oliverov rođendan u pripremi jedinstven susret njegovih kolega, prijatelja i ljubitelja njegova jedinstvenog izričaja. Splićani su dugo priželjkivali ovakav događaj, osmišljen na Oliveru svojstven način, koji on, nažalost, nije uspio osobno upriličiti pred svojim sugrađanima.
– Zagrebačka filharmonija ponosna je što će biti dio ovog događaja. S Oliverom Dragojevićem Zagrebačka je filharmonija održala nekoliko koncerata, od Lisinskog preko pulske Arene do Arene Zagreb, svaki koncert na svoj način poseban i grandiozan. Iako bez Olivera, tako će biti i na ovom koncertu, barem po količini podijeljenih emocija, stihova i nota, kako s pozornice, tako i iz publike – poručuju organizatori.

Foto: Scena.hr, Press