fbpx

Željko Kopić: Mi smo okrenuti isključivo sebi

Preuzimam punu odgovornost za igrače koji dolaze i eventualno odlaze, rekao je Kopić

Prva momčad GNK Dinamo jučer je započela s pripremama za drugi dio sezone. Igrači će nekoliko dana provesti u Zagrebu, a od 10. do 22. siječnja 2022. godine boravit će u zimskom kampu u Rovinju.

Kopić

Na rasporedu su tri prijateljske utakmice u Rovinju, protivnici plavih bit će Olimpija, Koper i Domžale. Trener Željko Kopić odradio je prvu ovogodišnju konferenciju za medije na kojoj su teme bile okupljanje momčadi Dinama i početak zimskih priprema.

Prisutne je na početku najviše zanimalo stanje u pregovorima s Ojedom.

– Klub je napravio sve u maksimumu svojih mogućnosti, s igračem je sve definirano, ima želju za dolaskom. Što se tiče druge strane, dakle njegova sadašnjeg kluba, još uvijek nismo dobili zeleno svjetlo.

Prijelazni rok tek je počeo i vidjet ćemo u sljedećim danima što će se događati. Jako sam sretan kako je naš klub pristupio, u ponudi smo išli do maksimuma naših mogućnosti. Ojeda može igrati u sustavu s dvojicom i trojicom napadača, igrao je i ofenzivnu osmicu u rombu, to je jedan od onih igrača koji je prilagodljiv različitim taktičkim varijantama i sustavima – rekao je Željko Kopić.

Kopic

Hoće li biti kakvih dodatnih novosti u prijelaznom roku?

– Načelni je stav kluba da naši igrači nisu na prodaju, a posebno ne nositelji igre. Ali, isto tako znamo da se u nogometu događaji mijenjaju svakodnevno. Ovisno o tijeku prijelaznog roka, mi ćemo na vrijeme reagirati kako bismo imali što kvalitetniju momčad za sva iskušenja koja nas očekuju – dodao je Željko Kopić.

U kojoj ulozi vidite Petra Bočkaja koji je nedavno došao iz Osijeka?

– Gledali smo igrače koji bi nam mogli donijeti kvalitetu u određenim fazana igre. On može doprinijeti i u ofenzivnoj organizaciji, u drugoj i zadnjoj trećini napraviti razliku. Igrat će na lijevoj strani, bilo u sustavu s četvoricom ili trojicom. On nam je kvalitetno rješenje za obje opcije – kazao je Kopić.

U Dinamu ste preuzeli ulogu glavnoga trenera i sportskog direktora.

– Ni u jednom trenutku moja ambicija nije bilo nametanje sebe u prvi plan, Bio je dovoljan broj ljudi koji su se gurali na tu poziciju pa bi bilo suvišno da sam i ja bio jedan od tih.

Klub je odlučio, složili smo se da možemo nastaviti suradnju ii sretan sam i ponosan što sam trener Dinama. Što se tiče uloge sportskoga direktora mogu reći da svakodnevno komentiramo sve što radi naša skautska služba i naš sportski sektor. Zajedno odlučujemo, ali jasno je da sam ja taj koji preuzima punu odgovornost za igrače koji dolaze i eventualno odlaze – rekao je trener.

Na popisu za pripreme nema nijednog igrača iz Dinamove druge momčadi.

– Neke ćemo priključiti za par dana što zbog epidemioloških mjera što zbog nekih ozljeda, Nekoliko igrača iz te momčadi odradit će neke treninge. Cilj nam je da trener Dinama II, Damir Krznar, ima kompletan sastav i da u ovih šest mjeseci napravimo maksimum od tog kadra i da imamo jasniju sliku što to znači prema prvoj momčadi.

Stoga nećemo raditi previše pretumbacija, dizanja ili spuštanja igrače između prve i druge momčadi jer nam se to nije pokazalo kao optimalna varijanta – dodao je Željko Kopić.

Koga smatrate najvećim konkurentom u utrci za naslovom prvaka?

– Uz dužan respekt i Osijeku i Hajduku i Rijeci, mi smo okrenuti isključivo sebi. Vjerujemo u sebe i budemo li na pravoj razini, mislim da smo kvalitetniji od svih triju momčadi – rekao je Željko Kopić.

Foto: Press GNK Dinamo Emica Elveđi/Pixsell