fbpx

GNK Dinamo predstavio drugi dio retro kolekcije

GNK Dinamo nastavlja kampanju u kojoj kreira i predstavlja replike retro dresova koji imaju značajno mjesto u klupskoj povijesti

Kako je najavljeno prije pola godine, GNK Dinamo će u narednom periodu predstaviti pet retro kolekcija koje su izabrane kombinirajući nekoliko kriterija poput povijesnog značenja, sportskih rezultata, bitnih događaja i atraktivnosti dizajna.

GNK Dinamo

– Kampanju naziva ”DINAMO CLASSICS” nastavljamo tijekom ove zanimljive sezone uz popularni retro dres iz 1990. godine.

GNK Dinamo

Kapetan prve momčadi Dinama Arijan Ademi, vezni igrač Josip Mišić i napadač Deni Jurić na jedan su dan otputovali u zanimljivo razdoblje i 1990. godinu.

GNK Dinamo

Bila je to estetska kombinacija u kojoj su Dinamovi igrači skupnim fotografiranjem zakoračili u 1990. godinu, u doba društveno političkih pa i sportskih promjena.

Dres je ostao zapažen po scenama s nikad odigrane utakmice protiv Crvene zvezde 13. svibnja 1990. i amblematskoj sekvenci kapetana Zvonimira Bobana.

Nešto ranije tog proljeća Dinamo je u toj istoj kombinaciji, također na Maksimiru, svladao još jednoga starog rivala u derbiju, momčad Partizana s 2:1. Plavi dres s bijelim rukavima i bijelim donjim dijelom ujedno je bio inačica kakvu je klub neko vrijeme koristio i pod nazivom Građanski.

Cijena dresa ”Dinamo retro 1990” bit će 449 kuna. Dres je dostupan u prodaji od srijede, 17. studenoga, u oba Dinamo fan shopa (stadion Maksimir i Jurišićeva 2a).

Dres će biti dostupan i u web shopu u srijedu od 10:00 sati – poručuju iz GNK Dinamo.

Foto: Press GNK Dinamo