fbpx

Pokos: Kad više neću imati želja, moj život će biti gotov!

Sasvim osobno…

Ekskluzivni intervju za portal Scena.hr

Vlatka PokosVolim devedesete iz puno razloga. Za mene su osobno bile važne jer sam doživjela veliki uspjeh i uspon u karijeri,  a u privatnom životu veliku ljubav, govori pjevačica i voditeljica. Vlatka Pokos će ovog petka u seksi haljinici zapjevati u splitskom klubu ‘Kameleon‘ na tulumu ‘We Love 90s  – Dance Party’. U ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr Vlatka priča o glazbi, ljubavi, kompromisu…  A otkrila nam je kako još ima jako puno neostvarenih želja, a jedna od njih je da se želi ludo zaljubiti.

Scena: Nastupat ćete na tulumu ‘We Love 90s’, što ćete pjevati?
Da i jako se tome veselim!! Izvest ću svoje velike hitove iz 90-ih, prije svega ‘Metak’ i ‘Ne tražim ništa’ i zabavljat ću publiku u voditeljskoj ulozi.

Scena: Što ćete odjenuti?
Seksi haljinicu.

Scena: Zašto volite devedesete?
Volim devedesete iz puno razloga. Za mene osobno bile su važne jer sam doživjela veliki uspjeh i  uspon u karijeri,  a u privatnom životu veliku ljubav. U društvu je vladalo ozračje nacionalnog ponosa i vjere u prosperitet Hrvatske, nakon Domovinskog rata. Bili smo svoji i slobodni, puni nade i entuzijazma. Što se glazbe tiče pratili smo svjetske, a ne balkanske trendove kao danas. Porazno za 21. stoljeće.

Vlatka PokosScena: Što se promijenilo na glazbenoj sceni?
Sve. Televizije su uništile domaću glazbu, gotovo da nemate priliku promovirati svoj rad. Moderna tehnologija omogućila je puno toga dobrog, ali i puno manipulacija kad su u pitanju glazbene top liste. Ukoliko niste pripadnik nekog klana ili struje, teško je opstati. Uz to, velika je ekonomska kriza i nema novca za snimanje novih albuma.

Scena: Koje je vaše najveće razočarenje na glazbenoj sceni, a koji su vam trenuci posebno dragi?
Osobno nemam velikih razočarenja, imam onih uobičajenih koja dolaze s godinama i zrelošću. U poslu nema prijatelja, svatko gleda korist. S druge strane, volim druženja s kolegama, bilo je tu puno lijepih trenutaka. Umjetnici su zanimljivi ljudi. Sve moje suradnje bile su lijepe. Ne surađujem s ljudima koji mi nisu i privatno dragi.

Scena: Da možete vratiti vrijeme, biste li nešto promijenili u svojoj karijeri?
Ne razmišljam o tome jer je to rasipanje energije. Prošlost ne možemo promijeniti, treba gledati naprijed.

Vlatka PokosScena: Kad ste se zaljubili u glazbu?
Otkako znam za sebe. Život bez glazbe mi je nezamisliv. Glazba je nešto najljepše što je čovjek stvorio. Glazba je stalno prisutna u mom životu. Volim različite vrste glazbe: od klasične do jazza. Jedino što ne mogu slušati je turbofolk za kojim su svi ludi.

Scena: Jeste li pristajali na kompromise?
Nisam pristajala na kompromise kad sam krenula u samostalnu karijeru. Ni u glazbenom ni u televizijskom poslu. Možda me upravo zbog toga nema niti na jednoj televiziji?! Uvijek sam bila svoja, a to je najteže.

Sad nešto sasvim osobno…

Scena: Tko vam je u životu najveća podrška i u karijeri i na privatnom planu?
Kroz život nisam imala puno podrške niti od obitelji, niti od mojih partnera. Najviše su me kroz život voljele i podržavale moje prijateljice. Prije svega moja Tonica, koja živi u Splitu, a u Zagrebu Blanka. U životu su mi važni prijatelji i ponosna sam što imam dosta dobrih prijatelja na koje mogu računati. To je najveće bogatstvo u životu.

Scena: Uvijek ste bili iskreni, je li to u vašem poslu mana ili prednost?
Svatko će vam reći da je to nedostatak, ali ja sam takva , to je dio mog karaktera i odgoja i ponosna sam na to. Ništa drugo ne dolazi u obzir. Najviše volim i cijenim iskrene i tople ljude.

Vlatka PokosScena: Ima li neka želja koju biste željeli ostvariti?
Imam puno želja i energije. Kad više neću imati želja, moj život će biti gotov, tako ja gledam na to. Želim postati visoko obrazovana osoba, radim na tome i uživam u stjecanju novih znanja. Želim još puno toga dati publici, pjevati im i zabavljati ih… Želim pretrčati još puno kilometara, želim uvijek biti vesela i pozitivna, želim skočiti iz aviona, želim još puno putovati, želim naučiti španjolski, želim naučiti skijati na vodi, želim naučiti brzo tipkanje, želim studirati na engleskom jeziku, želim se ludo zaljubiti …

Scena: S godinama ste sve ljepši, kakve su vaše životne navike?
Hvala. Moje navike su vrlo zdrave i disciplinirana sam. I puno se smijem i šalim na svoj račun.

Scena: Najljepši citat koji vas možda opisuje?
Tekst pronađen u staroj crkvi u Baltimoru, iz 1682. “…Budi ono što jesi, budi svoj. Pogotovo nemoj glumiti ljubav. A nemoj ni biti podrugljiv prema ljubavi jer usprkos ogorčenosti i razočarenjima, ona je vječna kao trava…“
Ovaj citat, koji je davno napisao neki mudar čovjek, opisuje ono u što vjerujem … Mislim da sam time sve rekla, sve vas volim.

Foto: Marko Grubišić