fbpx

Shut up and dance na sceni HKD!

Riječki HNK…

Shut up and dancePredstava ‘Shut up and dance‘, autorski projekt koreografa Ronalda Savkovića u izvedbi ansambla Baleta riječkog HNK Ivana pl. Zajca u četvrtak, 30. siječnja 2014. ponovno će, s početkom u 19.30 sati, donijeti na scenu HKD-a na Sušaku pravu eksploziju energije i strastvene ljepote plesačkog umijeća.
U ovoj predstavi Ronalda Savkovića koja predstavlja istodobno neobičan i neodoljiv spoj elektronske glazbe i plesa na špicama, a koja od svoje premijere u siječnju 2013. ne prestaje mamiti aplauze oduševljene publike, plešu članovi Shut up and danceriječkog baletnog ansambla: Laura Orlić, Anka Zgurić, Marta Kanazir, Sabina Voinea Vukman, Paula Rus, Tena Ferić Dokmanović, Tanja Tišma, Andrei Köteles,  Joseph Cane, Martin Grainger, Svebor Zgurić i Daniele Romeo.
Autor glazbe je hrvatski glazbenik i producent elektronske glazbe Rene Beer. Asistentica koreografa je Ersilia Nikpalj, oblikovatelj svjetla Dalibor Fugošić dok kostimografiju potpisuje poznati makedonski modni dizajner i kostimograf Aleksandar Nošpal.
Predstava “Shut up and dance” oduševila je i publika Sarajeva gdje je njenom izvedbom uz veliko zanimanje, u rujnu 2013. svečano otvoren tamošnji, četvrti po redu, međunarodni Balet fest, a koji su popratile i brojne iznimne pohvale. A Ronald Savković je upravo ovim svojim plesnim projektom zaslužio i nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta za najbolje koreografsko ostvarenje u baletu 2013., a dodijeljena mu je pak Nagrada ‘Boris Papandopulo’ HNK Ivana pl. Zajca za najbolje ostvarenje u cjelini u riječkom baletnom programu u sezonama 2010./11., 2011./12. i 2012./13.

Foto: Press Scena.hr