fbpx

Božićna turneja Ansambla Lado započet će 13. prosinca u Crkvi Sv. Blaža

Zagreb…

Svoju tradicionalnu božićnu turneju, Ansambl Lado započet će 13. prosinca u Crkvi Sv. Blaža u Zagrebu, nakon čega će posjetiti Novsku, Prelog i Varaždin

Lado– Posebno je emotivno završiti mandat s dirljivim božićnim koncertima, koji čine Ladovu tradiciju više od 20 godina. Čarolija glazbe koju stvaraju umjetnici Lada na poseban način, uvode nas u blagdansko raspoloženje, nagoviještajući mir, radost i zajedništvo, što nam je svima prijeko potrebno – rekao je Krešimir Dabo.
Jednosatni božićni program Ansambla Lado, pod nazivom Radujte se narodi, za zbor i orkestar priredili su Dražen Kurilovčan, Zoran Jakunić i Božo Potočnik, a ansamblom će dirigirati Bojan Pogrmilović koji se ansamblu, na mjesto glazbenog voditelja – dirigenta pridružio u srpnju ove godine. No, ovo nije prvi Pogrmilovićev susret s Ladom.
Lado– Neizmjerno se radujem ponovnom dirigiranju božićnih koncerata s Ansamblom LADO, prije svega jer sam bio dirigent Lada kada je 1990 godine pokrenuta ta tradicija. Raduje me i glazbeni susret s našim vrsnim obrađivačima koji se trude napjevima koje LADO izvodi zaogrnuti u ruho koje je duboko povezano s tradicijom, a opet prihvatljivo današnjoj publici – rekao je Bojan Pogrmilović.
Božićna turneja ujedno je i posljednja Ladova turneja u mandatu ravnatelja Krešimira Dabe kojeg će u siječnju 2019. godine zamijeniti Ileana Jurin Bakotić.
Turneja, a s njome i Ladova koncertna sezona završava 20. prosinca nastupom u varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Raspored nastupa:
13.12. – Zagreb, Crkva sv. Blaža, 19.30 sati
17.12. – Novska, Pučko otvoreno učilište, 19 sati
18.12. – Prelog, Župna crkva sv. Jakoba, 18 sati
19.12. – Zagreb, Crkva Sv. Antuna Padovanskog, 20 sati
20.12. – Varaždin, Velika koncertna dvorana HNK u Varaždinu, 20 sati

Program koncerta Ansambla Lado
1. Kyrie eleison
2. U se vrime godišća
3. Na salašu kod Betlema
4. Radujte se narodi
5. Simo pastiri
6. Veselje ti navješćujem
7. Kakva je to svetlost
8. Čujete li čobani
9. Svim na zemlji
10. Poslunete dušice
11. Djetešce nam se rodilo
12. Poslušajte svi vezda
13. Oj djetešce moje drago
14. Amo nebeski anđeli
15. Zvan Betlema
16. Sveti tri kralji so zvezdo zbrali
17. O Betleme grade slavni
18. Nebo daj oku
19. Narodi nam se Kralj nebeski

Foto: Press