fbpx

Baletna predstava Orašar u CeKaTe-u

Zagreb…

OrašarPovodom 20. obljetnice umjetničkog djelovanja Baletni studio Jastrebarsko gostovat će u subotu, 18. siječnja 2020. u 19.00 sati u Centru za kulturu Trešnjevka s baletnom predstavom Orašar P. I. Čajkovskog.
Koreografkinja, redateljica i kostimografkinja je Svetlana Lukić, nekadašnja solistica Baleta HNK-a, a danas uspješna plesna pedagoginja i voditeljica Baletnog studija u Jastrebarskom. Ne propustite pogledati jedno od najljepših djela klasične baletne umjetnosti. Ovo poznato djelo ruskog skladatelja Petra Iljiča Čajkovskog odvest će vas u svijet mašte, veselja, slatkiša, prinčeva i vila, čarobnjaka, pahuljica, cvijeća i šećera.
Baletnu bajku o djevojčici i čarobnjaku, igračkama koje tijekom noći ožive, o mašti, čaroliji, pobjedi dobra nad zlim u jaskanskom “Orašaru” će na pozornici izvesti osamdesetak malih i velikih balerina. U jednosatnom programu bit će izmijenjeno oko 150 kostima, veliki broj plesača svih dobi što čini ovu predstavu pravom kazališnom poslasticom koja se ne smije propustiti.
Predstava Orašar je realizirana uz potporu Ministarstva kulture RH, Zagrebačke županije i Grada Jastrebarskog.

Foto: Press