fbpx

Koncert Boris Novković: Gošća Olvido Ruiz Castellanos!

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Live and let die u hrvatsko portugalskoj izvedbi

Boris Novković– Pjesmu Paula McCartneya ‘Live and let die’ izabrali smo kao omaž mojim glazbenim idolima Beatlesima. Paul McCartney napisao ju je za izvedbu s Londonskom filharmonijom i zato je kao stvorena za koncert u Lisinskom u pratnji filharmonije – rekao je Boris Novković uoči svog svibanjskog koncerta.
Koncert koji će se održati 8. svibnja 2015. godine bit će uistinu poseban i drugačiji, i to iz nekoliko razloga. Boris Novković će prvi puta nastupiti s Revijskim orkestrom Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Zdravka Šljivca, ugostit će kubansku glazbenu divu Olvido Ruiz Castellanos, a neke od svojih najvećih hitova pjevat će uz pratnju zbora glazbene škole Husar&Tomčić.
Olvido RuizIznimno talentirana Olvido Riuz Castellanos osvaja svojim glasom i vokalnim izvedbama, ali i atraktivnim izgledom. Prekrasna pjevačica kubanskog porijekla svojim izvedbama i pojavom osvojila je publiku širom svijeta. Pjevačku karijeru započela je sa šesnaest godina kao članica ženskog benda Azucar. Karijeru je nastavila u Barceloni gdje je dobila priliku surađivati s legendarnom Celiom Cruz i Afro Cuban All Stars Bandom. Godine 2007. osniva sastav Sublime Havana i snima prvi solo album Pura Vida , a kolumbijski mediji proglašavaju je kubanskom glazbenom divom.
Zbor glazbene škole Husar&Tomčić gosti na koncertu
– Husar&Tomčić škola pjevanja već niz godina oblikuje i njeguje vokale amaterskih i profesionalnih pjevača vokalnim tehnikama za različite muzičke stilove i žanrove. Posebno smo ponosni na redovitu suradnju sa Zagrebačkom filharmonijom koja podupire današnju glazbenu estetiku ljubitelja glazbe te izuzetno uspješno spaja klasične i moderne aranžmane te izvođače. Veselimo se muziciranju sa Filharmonijom i Borisom Novkovićem – rekla je Martina Tomčić.
– Iznimno sam sretan i počašćen činjenicom da će moje pjesme zasjati u novom sjaju uz pratnju Revijskog orkestra Zagrebačke Filharmonije i dragih gostiju. Vjerujem da će tih 150 minuta uživati ne samo publika, nego i svi na pozornici. Nastupiti uz pratnju Zagrebačke filharmonije nosi u sebi posebnu težinu . Bit će to koncert strasti, emocija i energije u kojem ćemo podjednako uživati i publika i ja – rekao je Boris Novković.
Osigurajte svoje mjesto na koncertu i kupite ulaznice na blagajni KD Vatroslava Lisinskog i online na www.ulaznice.hr.

Foto: Press, Scena.hr