fbpx

Tomislav Bralić i klapa Intrade oduševili Opatiju

Opatija…

Ni promjenjivo kišno vrijeme nije spriječilo Intrade da održe još jedan koncert za pamćenje u Opatiji!

IntradePrepuno gledalište dočekalo je Tomislava Bralića i klapu Intrade ispred Ljetne pozornice u Opatiji, na prvom u nizu slavljeničkih nastupa u 2020. Intrade su bile hrabre i probile su led – ovaj je koncert bio ujedno prvi najavljeni veliki koncert u Hrvatskoj nakon popuštanja mjera – označio je povratak koncerata u naše živote, a pokazao je i organizatorima i izvođačima da, poštujući propisane mjere, ponovno mogu krenuti s nastupima.
Izvrsno raspoloženje klape publika je pratila u stopu, nisu mogli sakriti svoju sreću što su opet sa svojim obožavateljima, što mogu pjevati i guštati. Organizacija je bila u skladu s propisanim mjerama – ruke se na ulasku moralo dezinficirati, u gledalištu se poštivao propisani razmak.
klapa IntradeKarte su za prvi koncert nakon stanke “nestale” u hipu, čak i one dodatne koje su bile puštene u prodaju. Na koncertu je bio i ministar turizma Gari Cappelli, koji je bio veseo i zadovoljan održanim nastupom.
Nevjerojatna kiša pojavljivala se prije početka koncerta, pratilo se stanje iz minute u minutu, ali u 21:30 nebo se raščistilo – kao da je netko rekao “Stani, kišo!”, i omogućio da opatijska Ljetna pozornica zaživi u svom punom sjaju. Jer taj je ambijent zaista Intradeveličanstven da zaslužuje atmosferu koju sa sobom donose Tomislav Bralić i klapa Intrade.
Nakon koncerta je kiša ponovno počela padati i nije stala cijelu noć. Čini se da Intrade imaju čarobni štapić, odnosno glas za otjerati kišne oblake i svima uljepšati večer predivnim glazbenim zvucima.
Koliko je klapa sretna što su napokon s publikom, pokazuje i njihovo ranojutarnje a cappella okupljanje ispred hotela, njima za dušu. Jednostavno, vole glazbu, vole klapu, vole ono što rade pa su ovakvi jutarnji spontani trenutci tako normalni i njima svojstveni – kako kažu, glazba je njihov život, stil života, oni to vole. Publika to osjeti i zaista cijeni.
Tijekom cijeloga koncerta atmosfera je bila za poželjeti, vremenski (ne)uvjeti uopće nikoga nisu omeli – publika je guštala, prihvaćala klapski šušur. Svi su skupa plovili morem starih i novih hitova Intrada, a kada je došao kraj koncerta, klapa se morala vraćati čak tri puta na bis – toliko su ih se svi zaželjeli. Publika je bila oduševljena!
Koncertom u Opatiji Intrade su započele slavljenički niz koncerata u 2020. jer obilježavaju ni manje ni više nego 35 godina djelovanja.
U srpnju tako Tomislav Bralić i klapa Intrade nastupaju u Biogradu, 3. 7., dok su 10. 7. gosti u Murskom Središću na sjeveru Hrvatske na manifestaciji “Ljeto uz Muru”, koja je poznata kao tradicionalno, međunarodno, kulturno, zabavno, sportsko i gastronomsko događanje koje okuplja izvođače, posjetitelje i turiste na 4 različite lokacije događaja u Gradu Mursko Središće i tako pruža jedinstven doživljaj. U tom će gradu, nakon Sajma domaćih proizvoda, stati na pozornicu i održati još jedan u nizu svojih sjajnih koncerata. Nakon sjevera putuju u Dalmaciju gdje će se 12. 7. predstaviti s novom pjesmom na jubilarnom Splitskom festivalu. Pjesma je gotova, a spot se snima pa se premijera očekuje svakog trenutka.

Foto: Press – Foto Luigi