fbpx

Jadranka Đokić osvojila Grand Prix za najbolju žensku ulogu

Na 17. Međunarodnom festivalu glumca – Jadranka Đokić osvojila Grand Prix

Žiri 17. Festivala glumca u Nikšiću u sastavu Milorad Damjanović (glumac – predsjednik žirija), Zoran Rakočević (kazališni redatelj) i Boban Čvorović (glumac) jednoglasno je dodijelio Jadranki Đokić Grand Prix za glavnu žensku ulogu za ulogu u predstavi Pluća prema tekstu Duncana Macmillana u režiji Aide Bukvić.

Dokic

OBRAZLOŽENJE ŽIRIJA:

U predstavi Pluća Jadranka Đokić gradi, može se reći nezamjenljiv dramski lik, koji funkcionira njenim cijelim bićem. Organskom igrom, punoćom emocije, istinitošću i beskrajnom lucidnošću, njen lik oslikava današnju ženu u raznim životnim fazama – od energične i neobuzdane djevojke do starice pomirene sa smrću, konfuznu i ogoljenu kako suvremene životne okolnosti nameću, koristeći se bogatim sredstvima komike i tragike i ogromnog prostora između, koji Jadranka niti na djelić sekunde ne ostavlja u praznom hodu i nedorečenosti.

Đokić

Nikšićki Festival glumca još se jednom pokazao kao jedinstveni festival na ovim prostorima te je odličnom organizacijom, dostojnom najvećih festivala regije, učinio da glumci na festivalu osjete koliko je njihova umjetnost važna u društvu.

Ovo je već sedma nagrada u nizu koju je predstava Pluća, nastala u koprodukciji Teatra EXIT i Gradskog kazališta Sisak, osvojila od svoje premijere 2016. godine.

Pluća su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja.

Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskošću u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena, dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku, na pravom mjestu, kada se ipak dogodi Život.

Publika predstavu Pluća ima priliku pogledati u Teatru EXIT u subotu 4. prosinca u 20.00 sati.

Ulaznice su dostupne online na www.ulaznice.hr te na blagajni Teatra EXIT (Ilica 208) 2., 3. i 4.prosinca od 18 do 20.00 sati.

Foto: Press