fbpx

Pluća su prema ocjenama publike proglašena najboljom predstavom

Pluća proglašena najboljom predstavom XVIII.TKT Fest-a u Tuzli

Nakon nagrade za najboljeg mladog glumca na Međunarodnom festivalu glumca ZAPLET 12 (Banja Luka) dodijeljene Nikoli Nediću i Mariju Jovevu za uloge u predstavi Cabaret – koncert za žlice i gitaru te nakon nagrade Grand Prix za najbolju predstavu u cjelini dodijeljene predstavi

Pluća, Amar Bukvić, Jadranka Đokic

„GospOUdinNOUbadi“ i nagrade Grand Prix za najbolju mušku ulogu dodijeljene Domagoju Ivankoviću za ulogu u istoimenoj predstavi na 37. Međunarodnim kazališnim susretima u Brčkom, prošli se tjedan i predstava Pluća vratila s nagradom iz Bosne i Hercegovine.
Naime, Pluća su prema ocjenama publike (ukupna ocjena = 4,88) proglašena najboljom predstavom XVIII. TKT Fest-a u Tuzli, čime su Teatru EXIT donijela četvrtu međunarodnu nagradu u posljednjih mjesec dana.
Producenti predstave Pluća su Teatar EXIT i Dom kulture Kristalna kocka vedrine, Gradsko kazalište Sisak. Režiju potpisuje Aida Bukvić, a uloge tumače Jadranka Đokić i Amar Bukvić.

Pluća

Pluća su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskošću u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena, dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku, na pravom mjestu, kada se ipak dogodi Život. (Aida Bukvić, redateljica)

Foto: Press