Christopher Peter Marcich novi je ravnatelj HAVC-a

Zagreb…

Upravni odbor jednoglasno je imenovao Christophera Petera Marcicha za ravnatelja HAVC-a s mandatom od četiri godine

Christopher Peter MarcichUpravni odbor Hrvatskog audiovizualnog centra na 9. sjednici jednoglasno je imenovao Christophera Petera Marcicha za ravnatelja HAVC-a s mandatom od četiri godine, a na dužnost stupa 1. svibnja 2019. godine.
Nakon provedenih razgovora sa svim kandidatima, održana je 9. sjednica Upravnog odbora HAVC-a kojoj su prisustvovali predsjednik Bruno Kragić te članovi Jadranka Hrga, Igor Starčević, Anto Bajo i Davor Švaić.
O njegovom izboru, ustvrdio je Kragić, ‘odlučila je cjelokupna i cjelovita slika, njegove međunarodne reference, velika upućenost u međunarodne tokove audiovizualnih djelatnosti, mogućnost da tu napravi puno za HAVC i jedna sveopća slika stabilnosti koju kolega nudi’.
Dodaje da je novi ravnatelj HAVC-a, Christopher Peter Marcich, većinu svog života radio u inozemstvu, u američkom Ministarstvu vanjske trgovine bio je jedan od pregovarača u raznim procesima, pomoćnik za Europu, a godinama je radio i u predstavništvima američke filmske asocijacije – MPA, koja okuplja konzorcij velikih filmskih kompanija.

Foto: Press