fbpx

Premijera “Djevojka za zbogom” na Sceni Vidra

Pogledajte premijeru “Djevojka za zbogom” 12. studenog u 20 sati!

Drama Neila Simona u režiji Gorana Kulenovića postavljena je na Sceni Vidra

U subotu, 12. studenog u 20:00 sati na Sceni Vidra održat će se premijera predstave „Djevojka za zbogom” čuvenog američkog dramatičara Neila Simona, u režiji Gorana Kulenovića. Predstava je nastala u koprodukciji Satiričkog kazališta Kerempuh i PUK Putujućeg kazališta.

Djevojka za zbogom” svoju je vrlo uspješnu ekranizaciju doživjela 1977. godine – kritika je film proglasila jednom od najživotnijih romantičnih komedija u povijesti filma, a glumac Richard Dreyfuss postao je najmlađim dobitnikom Oscara u kategoriji glavne muške uloge.

U adaptaciji i režiji Gorana Kulenovića (autora kultnih serija „Bitange i princeze” te „Crno-bijeli svijet“), te u virtuoznim glumačkim izvedbama Marka Makovičića i Sare Stanić, predstava „Djevojka za zbogom” dinamična je studija karaktera, prepuna inteligentnog humora i duhovitog istraživanja urbanih neuroza, ali i stvarnih ljudskih emocija.

Čuveni američki dramatičar Neil Simon podjednako je često pisao kazališne drame i filmske scenarije, a „Djevojka za zbogom“ („The Goodbye Girl“) među najuspješnijim je ekranizacijama njegovog teksta. Jedna od najpametnijih i najživotnijih romantičnih komedija u povijesti filma, donosi nam priču o čikaškom glumcu Elliotu Garfieldu koji dolazi u New York, na off-Broadway, igrati Richarda III.

Spletom okolnosti prisiljen je dijeliti stan s bivšom plesačicom, samohranom majkom Paulom i njenom slatkom i pametnom desetogodišnjom kćerkom Lucy. Osim prisilnog zajedničkog suživota, velik je izazov za odnos Elliota i Paule njezin otpor prema ponovnom zaljubljivanju, izazvan upravo neuspješnim vezama s glumcima. Usput bizarna koncepcija Shakespeareovog djela Elliotovu veliku glumačku priliku vodi prema propasti, a niti Paulino prisilno obnavljanje plesačke karijere ne ide u puno boljem smjeru…

Autori prijevoda su Goran Kulenović, Kristina Kegljen i Sara Stanić, a glazbu potpisuje Enes Kulenović. U predstavi igraju Marko Makovičić, Sara Stanić i Zvonka Tomaš Brazzoduro.

Karte možete kupiti u kazalištu Vidra na adresi Draškovićeva 80 od utorka do petka od 15 do 20 sati, subotom kad nema predstave od 10 do 15 sati; kad ima predstave od 15 do 20 sati, te nedjeljom kad ima predstave dva sata prije početka predstave. Ponedjeljkom blagajna ne radi.

Karte u slobodnoj prodaji za građanstvo koštaju 90 kuna, a za pojedince s popustom 50. Na poveznici možete provjeriti spadate li u grupu koja ostvaruje povlaštenu cijenu ulaznica.

Foto: Mak Vejzović