fbpx

Eni Jurišić i Vjeko Ključarić: Pratite nas, imamo puno toga za reći

Prije nego nestane…

S obzirom na to da nam je na neki način prva pjesma s kojom se predstavljamo, uzbuđen sam. Pjesma ‘Prije nego nestane’ je za zaljubljene, kaže Vjeko, a Eni dodaje: Pjesmom smo željeli podsjetiti ljude na sve one lijepe trenutke i strane života

Eni Jurišić, Vjeko Ključarić

Eni Jurišić, Vjeko KljučarićEni Jurišić i Vjeko Ključarić snimili su pjesmu ‘Prije nego nestane‘. Mlade glazbenike javnost je upoznala u showu The Voice. U showu glazbenici su se zaljubili, a povezala ih je upravo glazba. Nedavno su započeli suradnju s Aquarius Recordsom i tako ozbiljno zakoračili na glazbenu scenu. Eni i Vjeko u glazbi su od djetinjstva. Vjeko kaže da je najviše zahvalan pokojnom djedu jer ga je stalno poticao da završi srednju glazbenu školu te što je satima čekao ispred glazbene škole i to godinama.

Scena: Kako osjećate pjesmu ‘Prije nego nestane’. Kome je pjevate?
Eni: Pjesma je vedra, energetski pozitivna i proljetna. Zato nas je i osvojila, htjeli smo ljude nasmijati, opustiti i razveseliti. Htjeli smo prenijeti pozitivu i sve ono lijepo što doživljavamo i podržati ovo prekrasno proljeće i podsjetiti ljude na sve one lijepe trenutke i strane života. Spomenula bih da je pjesma i pisana za duet, što ima posebnu čar, autor teksta i glazbe je Bruno Kovačić, a iza aranžmana stoji Miroslav Lesić.
Vjeko: S obzirom na to da nam je na neki način prva pjesma s kojom se predstavljamo, uzbuđen sam i pjesma mi je jako prirasla srcu. Pjesma je za zaljubljene i za one koji će se zaljubiti.

Scena: Nakon showa The Voice krenuli ste profesionalno u glazbeni svijet. Jeste li zadovoljni kako se razvija vaša karijera? Je li vam show dao motivaciju i snagu da se odlučite na ozbiljniji korak?
Eni Jurišić, Vjeko KljučarićEni: I prezadovoljna sam. Sve ide u iznenađujuće dobrom smjeru. Izašao je duet s Vjekom, također sudjelujem u novoj HRT-ovoj emisiji ‘A strana’ i radim na samostalnom singlu koji bi trebao izaći do ljeta. Naravno da nas je show dodatno motivirao. Odnosno publika koja nas je sve podržala, i sve skupa nam olakšalo ovaj glazbeni put koji je tek započeo.
Vjeko: S obzirom na to da sam na početku, jako sam zadovoljan! Show je bio okidač svega ovoga što se sad dešava, nakon što završi show naravno da želiš još malo showa, pa smo tako zakoračili u nešto sasvim drugačije i novo za nas.

Scena: Koji su najveći problemi mladih glazbenika?
Eni: Vremena su se promijenila. Glazbena scena više nije kako nekad, a niti publika. Nekad se više izgaralo za to, postojale su zvijezde, idoli, imam osjećaj da je sve bilo nekako snažnije. Išlo se na koncerte, planiralo se, danas je sve nekako usput i sve možeš naći na YouTubeu.
Vjeko: Mislim da je danas puno teže na glazbenoj sceni, nego što je to bilo nekad. Puno je mladih talenata

Scena: Što je potrebno da se glazbenik probije do publike?
Eni: Mislim da je važno raditi ono iza čega čvrsto stojite i što naravno pravdate svojim izrazom i emocijama. Mislim da to publici ne može promaknuti .
Vjeko: Primijetio sam da je potrebno ‘ono nešto’, nema definicije, nema pravila, samo energija i iskrena emocija.

Scena: Imate li vi neku strategiju?
Eni Jurišić, Vjeko KljučarićEni: Moglo bi se to razrađivati u nedogled, no nikada ne bi došli do nekog pametnog rješenja ili zaključka. Mora se dogoditi kemija između pjesama izvođača i publike.
Vjeko: Na samom smo početku i teško je imati neku strategiju. Puno je posla pred nama, sigurno će biti uspona i padova, ali ono što nosimo u sebi, ako je iskreno i od srca, publika će prepoznati.

Scena: Kad ste krenuli u glazbeni svijet? Tko vam je bio podrška?
Eni: Glazbeni svijet doživjela sam još kao mala slušajući mamu kako pjeva, a čim sam krenula u glazbenu školu, zbor i gluma postali su moja svakidašnjica. I to se nije promijenilo do danas.
Vjeko: Pjevam otkad znam za sebe. Dok sam bio klinac, stvarno mali klinac pjevao sam. U drugom osnovne krenuo sam u Zaprešić u glazbenu školu. Završio sam srednju glazbenu školu, a to stvarno mogu zahvaliti svom pokojnom djedu. Uporno me molio da se ne ispišem iz glazbene škole, kad me znala uloviti kriza. Hvala mu na tome što je prešao kilometre i kilometre, i čekao satima ispred glazbene škole i to godinama.

Scena: Osim u glazbi, u čemu ste još dobri?
Eni: Pa nekako u svemu u čemu guštam. Mogla bih spomenuti crtanje, čak mi i sportovi leže, ali pikado nikako.
Vjeko: Nažalost nemam vremena za svoj omiljeni hobi, wakeboarding – bordanje na vodi. Bio sam prilično dobar i sad ponekad guštam na ski liftu ako stignem, nakon posla, rekreativno.

Scena: U showu The Voice ste se zaljubili i započeli vezu. Vaša ljubav i dalje traje. Sad ste snimili i zajedničku pjesmu. Kako je surađivati s voljenom osobom?
Eni Jurišić, Vjeko KljučarićEni: Sve ovo što radimo nije lako. Drago mi je što na neki način proživljavamo to zajedno i možemo se u potpunosti razumjeti i podržati, što nam uvelike olakšava. Uvijek urazumimo jedan drugog i motiviramo.
Vjeko: Sve je puno lakše u dvoje. Jedan drugog savjetujemo i pomažemo si. Kad jedan opali po gasu, drugi uvijek stisne kočnicu i obrnuto, i to nas tjera na razumne odluke.

Scena: Što vam se svidjelo kod Vjeke. Čime vas je Eni osvojila?
Eni: Takve detalje uvijek volim ostaviti za nas, no sigurno mogu reći da nas je glazba dodatno povezala.
Vjeko: Šarmirala me svojom duhovitošću. Spontana je i zabavna. Lijepa s prekrasnim osmjehom. Naravno, dodatno me osvojila time što dijelimo istu strast prema glazbi.

Scena: Što poručujete publici kao mladi glazbenici?
Eni: Uživajte u glazbi, stvarajte glazbu jer se tako možemo najbolje povezati i zakoračiti u jedan drugi svijet.
Vjeko: Slušajte nas, pratite nas, imamo još puno toga za reći.

Foto: Press – Ivan Dabac
Video:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=3bEw5o05tlA[/embedyt]