Na baletnoj gala večeri u Njemačkoj nastupili solisti Baleta HNK
By redakcija On 20 lip., 2018 At 02:19 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Vestfalija…

SolistiSolisti Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Split Hazuki Tanase i Aaaron Kok nastupili su 16. lipnja 2018. godine na Benefiz Gala plesnoj večeri u Münster Theater u pokrajini Sjeverna Rajna – Vestfalija u zapadnoj Njemačkoj. Na baletnoj gala priredbi čiji je prihod namijenjen za dobrotvorne svrhe izveli su duet iz plesnog komada The Edge u koreografiji Igora Kirova, premijerno izvedenog u HNK Split u svibnju prošle godine.
Splitski se Balet na ovoj uglednoj plesnoj svečanosti njemačkoj publici predstavio u društvu s velikim europskim plesnim Solistitrupama kao što su Ballett Theater Basel, Ballett Dortmund, Semperoper Ballett, Hessisches Staatsballett, Introdans, James Wilton Dance i TanzTheaterMünster. Cjelokupni prihod plesne gala-večeri bio je namijenjen AidsHilfe Münster, odjelu za seksualnost i zdravlje grada Münstera.
Ovim je gostovanjem splitski Balet zaključio sezonu u kojoj je već gostovao u Sarajevu, Skopju i Dresdenu. Sljedeći inozemni nastup na rasporedu je 13. srpnja kada će Balet HNK Split nastupiti u Italiji na trećem izdanju festivala Ostia antica koji se održava u antičkom rimskom teatru u Ostiji. To je gostovanje dio novog EU projekta revitalizacije baštinskih lokaliteta Heritart u kojem je HNK Split jedan od partnera. Već 4 kolovoza Aaron Kok i Eva Karpilovska predstavit će splitski Balet na gala-večeri u glavnom latvijskom glavnom gradu Rigi gdje će izvesti duet iz baletne opere Atlantida: Legenda o Dan’zoru i pas de deux iz baleta La Sylphide.

Foto: Press – Valentino Bilić Prcić

comment closed