fbpx

Gostioničarka Mirandolina ponovno na sceni!

Gostioničarka MirandolinaZavodljiva i neodoljiva ‘Gostioničarka Mirandolina‘ vraća se na scenu Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku. Naravno, riječ je Goldonijevoj komediji odnosno o predstavi ansambla Hrvatske drame nastale u koprodukciji riječkog Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca i festivala Grad teatar Budva u režiji Juga Radivojevića, što je na repertoaru u utorak, srijedu i četvrtak odnosno 26., 27. i 28. studenoga 2013. u 19.30 sati.
Predstava uz okuse i mirise Mediterana, u gostionici kod Mirandoline, svjedoči vječnoj temi muške zaluđenosti ženskom ljepotom i brojnim ljubavnim dogodovštinama koje je obavezno prate. Goldoni nam isprva priređuje zabavnu, prpošnu i duhovitu igru zavođenja u kojoj do kraja komedije napeto pratimo tko će osvojiti Mirandolinino srce. No postavlja se pitanje: a što se dogodi ako tu ljepotu ne mogu posjedovati?
Gostioničarka Mirandolina‘Gostioničarka Mirandolina’ u režiji Juga Radivojevića,  pomaknuta u sedamdesete godine, govori o pokušaju jedne žene da pripitomi i emotivno probudi jednog muškarca, pri čemu nailazi na niz prepreka. Glumačku ekipu predstave čine gosti Marija Vicković i Igor Đorđević te riječki glumci Dražen Mikulić, Jasmin Mekić, Damir Orlić, Tanja Smoje, Anastazija Balaž Lečić i Alen Liverić.
U autorskoj su ekipi i scenograf Aleksandar Denić, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, suradnik za scenski pokret Žak Valenta te oblikovatelj svjetla Predrag Potočnjak.
Inače, predstava je s uspjehom premijerno izvedena u okviru festivala Riječke ljetne noći 2012. i to ambijentalo, ispred konobe ‘La Grotta’ u riječkom Starom gradu, a od prošle kazališne sezone izvodi se i na pozornici HKD-a na Sušaku.

Foto: Press Scena.hr