fbpx

Premijera: Koltovi generala Pattona

Knap…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Koltovi generala PattonaNa programu kazališta Knap u petak, 16. prosinca 2016. godine, s početkom u 20.00 sati je premijera predstave Koltovi generala Pattona, nastale prema tekstu Nina Škrabe i u režiji Georgija Para.
– Koltove generala Pattona Nino Škrabe matoševski je podnaslovio ‘Naši ljudi i krajevi’ i time naznačio kako je riječ o humornom uvidu u hrvatski mentalitetski sklop. Škrabeov komad nazvao bih travestijom (ozbiljan sadržaj preodjenut u komično ruho), a njegov prepoznatljiv komediografski rukopis prožet ironijom, groteskom, parodijom i apsurdom – ali i srdačnim humorom – tematizira i izvrgava kritici današnje naše ideološke netrpeljivosti i podjelu na lijeve i desne koja iscrpljuje i razjeda samu društvenu supstancu. Škrabe je majstor jezičnih karakterizacija što glumcima daje priliku da kreiraju živopisne komične likove koji kao da žive tu među nama – Georgij Paro.
Glume: Ana Marija Percaić, Sunčana Zelenika, Tomislav Martić i Mladen Vasary. Scenografiju potpisuje Aljoša Paro, a kostimografiju Jadranka Tomić.

Foto: Press