44. SGJ – sjajan koncert komornog orkestra Camerata Bern
By redakcija On 6 lis., 2019 At 02:56 PM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Samobor…

Majstorski stil muziciranja Camerata Bern

Camerata BernSvjetski poznati komorni orkestar Camerata Bern iz Švicarske nadopunio je nisku sjajnih koncerata vrhunskih glazbenika tijekom 44. Samoborske glazbene jeseni. U 57 godina postojanja Camerata Bern stekla je svjetsku slavu okupivši vrhunske glazbenike nadahnute idejom nastupa u fleksibilnom ansamblu bez dirigenta. Pod umjetničkom voditeljicom, dobitnicom Grammyja, Patricijom Kopatchinskajom te gostujućim koncertnim majstorima, orkestar se ističe svojim suptilnim i homogenim zvukom, svježinom i majstorstvom stila u širokom repertoaru od ranog baroka sve do suvremene glazbe. Bilježe brojne nastupe i nagrade diljem svijeta, a posebno se ističe podatak da su od 2010. godine, u sklopu obrazovnog projekta za djecu, održali više od 150 koncerata u školama diljem kantona Bern. Projekt je obuhvatio do sada više od 15.000 djece, uglavnom u ruralnim predjelima kantona Bern.
Camerata BernNa samoborskom koncertu komornom orkestru Camerata Bern pridružila im se mlada korejsko-australska violinistica Suyeon Kang, hvaljena zbog urođenog senzibiliteta i iznimne svestranosti. Na repertoaru koncerta našli su se Impromptu za gudače u h-molu Jana Sibeliusa, Sonata za violinu i komorni orkestar Alfreda Schnittkea te 15. gudački kvartet u a-molu, op. 132 Ludwiga van Beethovena, a Camerata Bern su još jednom pokazali sve odlike zbog kojih ih publika obožava, a kritika hvali. Na kraju koncerta publika je na nogama dugotrajnim pljeskom dobila i poseban dodatak – Pizzicato polku Johanna Straussa.
Ove godine samoborski glazbenici daju svoj doprinos Festivalu, pa će tako nakon tenora Domagoja Dorotića, pred publiku izaći udaraljkaš Filip Merčep sa svojim prijateljima – udaraljkašima Renatom Palatinušem i Gregorom Hrovatom te pijanisticom Elizabetom Adžaga. Oni će i zaključiti 44. izdanje Samoborske glazbene jeseni koncertom u župnoj crkvi svete Anastazije u nedjelju, 6. listopada od 20 sati, uz atraktivni program u kojem će se moći čuti djela Johanna Sebastiana Bacha, Filipa Merčepa, Anne Ignatowicz-Glinske i Igora Kuljerića.

Foto: Press

comment closed