fbpx

Uzbudljiv tjedan u HNK Zagreb: Kad svijeće dogore…

HNK Zagreb

Nakon izvrsnog koncerta zvijezda Opere zagrebačkog HNK u ponedjeljak, divne Verdijeve Latinske trilogije za koju se tražila karta više, u utorak je u istom gledalištu uprizorena pretpremijera drame Kad svijeće dogore u režiji Branka Ivande, koja na tren vraća na zagrebačke kazališne daske slavnu glumicu Zrinku Cvitešić.

Revizor

Srijeda je publici ponudila fantastičnu komediju Revizor u režiji Sergeja Potapova, a već u četvrtak, također na Revizora u lože zagrebačkog HNK stiže 20 poznatih hrvatskih lica i njihovih pratnji koji su na Facebook stranici kazališta izlicitirali svoju nezaboravnu večer. Sav prihod od uplaćenih licitacija ide za kupnju bronhoskopa za bolnicu u Petrinji, čime zagrebački HNK vraća dug društvu i šalje poruku građanima Petrinje da nisu zaboravljeni. U lože stižu Dario Šimić, Boris Jokić, Joško Lokas, Tihomir Ladišić, Mirjana Bohanec Vidović, Goran Bogdan, Zoran Šprajc, Morana Zibar, Tereza Kesovija, Gabi Novak, Krešimir Međeral, Zoran Vakula, Matija Đulvat, Zlatan Zuhrić Zuhra, Ana Begić Tahiri, Nina Violić, Domagoj Jakopović Ribafish.

HNK Zagreb

U petak će HNK Zagreb predstaviti svojoj publici proslavljenog dirigenta Aleksandra Kalajdžića koji će ravnati orkestrom na Simfonijskom koncertu te ostvarivati usku suradnju s Operom HNK u Zagrebu.

Vikend u HNK Zagreb je rezerviran za glamur i svečanu premijeru drame Kad svijeće dogore, nastalu u koprodukciji s Teatrom Erato u režiji Branka Ivande.

Foto: Press HNK/Mara Bratoš