fbpx

HNK Ivan Pl. Zajc u novoj sezoni: Vježbanje različitosti

Rijeka…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Vježbanje različitostiUpis pretplatnika za kazališnu sezonu 2018./2019. pod sloganom ‘Vježbanje različitosti‘ počelo je na blagajni HNK Ivana pl. Zajca (Verdijeva 5a, Rijeka; tel. 051.337.114, blagajna@hnk-zajc.hr) danas, 5. rujna 2018. godine. Upis dosadašnjih pretplatnika trajat će do 14. rujna a upis novih pretplatnika od 15. do 29. rujna 2018. godine.
Tijekom rujna blagajna Kazališta radi od 9 do 19 sati od ponedjeljka do petka, a subotom od 9 do 13 sati.
Osim stalnog mjesta u gledalištu, pretplata osigurava popuste od 10 do 50% uz mogućnost plaćanja gotovinom (uz 5% popusta) te karticama. Umirovljenici i studenti pak imaju pravo i na dodatni popust od 20 %. Jednak dodatni popust na jednu od pretplata ostvaruju i oni koji se odluče preplatiti u dva ili više različitih pretplatničkih ciklusa.
Program pretplata sastavljen je u želji da svatko pronađe nešto novo i zanimljivo za sebe te da ostane ili postane vjerna kazališna publika.
Vježbanje različitostiKako najavljuje intendant HNK Ivana pl. Zajca Marin Blažević, ‘sadržaji i slogan nove sezone – Vježbanje različitosti – odjeci su ideje Rijeke kao Europske prijestolnice kulture, ali i riječkog HNK kao kazališne institucije koja je proteklih godina pokazivala kako se gradi, iskazivala što znači i dokazivala da može, i mora, biti lukobran toj našoj, riječkoj i europskoj, LUCI RAZLIČITOSTI’.
U svom pozivu publici ističe kako ‘riječki HNK, naš Zajc, nije kazalište u koje dolazite samo da biste vidjeli i potvrdili ono što već znate, nego kazalište u koje vas pozivamo da preispitujete, otkrivate, doznajete, doživite i vježbate – ono od života što izmiče svakodnevnom, usputnom, površnom iskustvu. To ne znači da vas nećemo zabaviti, nasmijati, opustiti. Naprotiv! To znači – i to nipošto nije „samo“ – da riječki HNK, taj Zajc, ne odustaje biti umjetničko kazalište, i da upravo u tome riziku prepoznaje svoju obvezu, odgovornost i jedinu moguću budućnost’.
Nova sezona donosi čak 19 premijernih naslova, 19 repriznih predstava, 20 koncertnih izvedbi, 13 gostovanja dramskih i baletnih predstava, glazbenih ansambala; autore kao što su Krleža, Daša Drndić, Dario Fo, Ivana Brlić Mažuranić, Ivan pl. Zajc, Gounod, Mozart, Richard Strauss, Verdi, Shakespeare, Čajkovski, Bruckner, Stravinski, Brahms, Bartók, Chopin, Saint-Saëns, Ravel, Leonard Bernstein, Andrew Lloyd Webber; donosi komedije i tragedije, mjuzikle i operete, simfonije i serenade, ples i balet, opere i lektire, dramsko i postdramsko kazalište, predstave za sve generacije gledateljica i gledatelja.
– Postanite ili ostanite gledateljice i gledatelji Zajca, dolazite u riječki HNK – vježbajte s nama našu i svoju različitost, vježbajte umjetnost gledanja, vježbajte – život! – pozivaju iz kazališta.

Foto: Press – HNS