Ulaz besplatan: Dani Pešče 2016. – Shakespearove očajne kućanice
Piše: redakcija On 31 svi., 2016 At 06:32 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Knap…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Dani Pešče

Dani PeščeU Centru kulture na Peščenici, srijeda je rezervirana za dramske produkcije kazališnih amaterskih skupina G+ i Nova dramska, u sklopu manifestacije Dani Pešče 2016. Program počinje u 19,00 sati predstavom J. Jeffriesa: Shakespearove očajne kućanice, redateljice Rebecce Agić, u izvedbi dramske skupine G+.
Radi se o predstavi s mnoštvo zanimljivih i osebujnih ženskih likova: Lady Macbeth, Julija, Katatrina, Gertruda, Rosalinda, Kleopatra i Titanija. Svaka od njih imala je sredstva i razloge ubiti Shakespearea, međutim postavlja se pitanje koja je od njih uistinu bila dovoljno očajna da to i učini? Ova komična tragedija ima sve mehanizme šekspirijanske drame, ali bez onih bremenito tjeskobnih monologa o značenju života. Druga predstava na rasporedu igra u 20,00 sati, a radi se o skupini Nova dramska koja na scenu postavlja književni tekst Edwarda Albeea: Koza ili tko je Silvija?
Redatelj predstave je Christian Jean-Michel Jalžečić. Glavna misao vodilja Koze ili tko je Silvija? citat je nepoznatog autora:
– Tko ste vi da sudite što je moralno, a što nije? I ako to ne možemo suditi Vi i ja, tko može?! Čovjek sam sebi.”
Iako nisu profesionalci, kazališni amateri ovom pozivu – glumi, pristupaju veoma ozbiljno, s puno ljubavi i entuzijazma. Stoga ih podržite i dođite sutra u 19,00 sati u kazalište KNAP.
Ulaz na sve predstave je besplatan.

Foto: Press

comment closed