fbpx

Više od 500 glazbenika za vikend u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu

Ulaz besplatan…

500 glazbenika

500 glazbenikaViše od 500 glazbenika iz 14 puhačkih orkestara nastupit će sljedeći vikend u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu u sklopu 31. Susreta hrvatskih puhačkih orkestara. Kompletan program je besplatan za sve posjetitelje. 31. Susret hrvatskih puhačkih orkestara središnja je manifestacija puhačkog amaterizma u Republici Hrvatskoj koja će tijekom narednog vikenda (10. i 11. lipnja 2017. godine) u Novom Vinodolskom okupiti najuspješnije puhačke orkestre iz cijele Hrvatske.
Svečanim mimohodom i zajedničkim muziciranjem na Trgu Ivana Mažuranića u Novom Vinodolskom, više od 500 glazbenika iz 14 puhačkih orkestara najavit će bogati glazbeni vikend koji se već 15 godina za redom odvija u Novom Vinodolskom, Crikvenici i Selcu.
Natjecateljski program 31. Susreta odvijat će se u Domu kulture u Novom Vinodolskom, te je otvoren i besplatan za sve slušatelje i ljubitelje puhačke glazbe. Osim na pozornici Doma kulture orkestri sudionici predstavit će se s popularnim skladbama i publici na gradskim trgovima. Promenadni koncerti orkestara bit će održani u Novom Vinodolskom i Crikvenici u subotu od 19.00 sati te u Novom Vinodolskom i Selcu u nedjelju od 10.00 sati.
Orkestri sudionici 31. Susreta svoj su nastup morali izboriti stručnom selekcijom na županijskoj razini. U okviru 8 županijskih i regionalnih natjecanja te 4 samostalna preslušavanja selektori HSK-a Vanja Lisjak, Marko Poklepović, Đorđe Radovniković, Mladen Tutavac, Tonći Ćićerić i Šime Vulelija za nastup na 31. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara odabrali su sljedeće orkestre:
Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin
Gradski puhački orkestar Križevci
Puhački orkestar DVD-a Kašina
Puhački orkestar DVD-a Petrovina
Gradska glazba Nova Gradiška
Puhački orkestar Goričan
Gradska limena glazba Petrinja
Puhački orkestar Čazma
Puhački orkestar DVD-a Ogulin
Puhački orkestar DVD-a Đurđevac
Hrvatsko glazbeno društvo „Zrinski“, Donja Kaštela
Vodička glazba
Puhački orkestar grada Ludbrega
Gradski puhački orkestar Krapina
Bogati koncertni program orkestara na 31. Susretu obilovat će, uz repertoarne klasike inozemnih skladatelja, obradama popularnih skladbi te djelima hrvatskih autora čija će izvedba jednom od orkestara donijeti nagradu Hrvatskog društva skladatelja. O ukupno najuspješnijim izvedbama odlučit će stručno povjerenstvo u sastavu Robert Homen, Vanja Lisjak i Miro Saje koji će dodijeliti nagrade zaslužnim orkestrima.
31. Susret hrvatskih puhačkih orkestara organizira Hrvatski sabor kulture, krovna udruga kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj, pod pokroviteljstvom Županije primorsko-goranske, uz potporu Ministarstva kulture RH, Grada Novog Vinodolskog, Grada Crikvenice, Centra za kulturu Grada Novog Vinodolskog, Hrvatskog društva skladatelja HDS-ZAMP, TZ Grada Novog Vinodolskog, TZ Grada Crikvenice, TZ Primorsko-goranske županije, te tvrtke Jadran d.d. Crikvenica.

Foto: Press