fbpx

Great Gatsby Ballet: Spektakl u zagrebačkoj Areni!

Zagreb…

Nakon rasprodane europske turneje, oduševljene publike Berlina, Frankfurta, Hamburga, Beča i Ženeve; nakon više od 20.000 gledatelja prošle godine, 70.000 gledatelja od prve premijere, i 700 akreditiranih novinara, The Great Gatsby Ballet napokon stiže i u Zagreb!

Great Gatsby BalletČini se da će 2017. godina biti jedna od zanimljivijih, ako je suditi po glazbeno-kulturnoj ponudi i interesu same publike. Nakon rasprodanog mjuzikla Cats, Arena Zagreb bit će domaćin još jednog spektakla kultnog renomea, ovaj put baletnog The Great Gatsby Ballet koji u Zagreb stiže 14. listopada 2017. godine.
The Great Gatsby Ballet jedinstven je projekt koji objedinjuje nekoliko umjetničkih sfera i donosi neponovljiv doživljaj, rađen po knjizi F. Scotta Fitzgeralda.
Roman The Great Gatsby je objavljen 1925. godine, a glavni lik, Jay Gatsby, tajanstveni je mladi bogataš kojeg muče ljubavni problemi, dok je sama priča ispričana iz perspektive Gatsbyjeva prijatelja, Nicka Carrawayja. Radnja romana smještena je u tzv. lude dvadesete, poslijeratno razdoblje koje je u američkom društvu obilježila prohibicija, ali i opća dekadencija te procvat organiziranog kriminala i ilegalnih poslova.
Great Gatsby BalletFitzgeraldova knjiga, pa potom i film koji je nastao po knjizi “Great Gatsby”, već su stvorili kultni status, a atmosferu koju donosi već godinama mnogi pokušavaju ponoviti i iznova doživjeti.
Nakon filmske uspješnice, stiže nam baletno uprizorenje knjige – Great Gatsby Ballet – vrhunski spektakl i blockbuster, s virtuozima iz svijeta baleta, kazališta i glazbe.
Dwight Rhoden, jedan od najtraženijih suvremenih koreografa, ujedno i redatelj projekta, osmislio je koreografiju isključivo za ovaj show. Sam Dwight do sada je surađivao s nizom poznatih svjetskih umjetnika poput Princea, Lennyja Kravitza, U2 , Patricka Swayzea…
Vrhunski kompozitor, Konstantin Meladze, potpisuje jedinstvenu glazbu baleta The Great Gatsby. Denis Matvienko, nacionalni baletni prvak Marijinskog teatra u Sankt Peterburgu, ravnatelj baleta ruskog Nacionalnog kazališta u Novosibirsku i zvijezda svjetskih razmjera savršeno utjelovljuje plesne pokrete u glavnoj ulozi Jayja Gatsbyja. Denisa Matvineka zagrebačka publika imala je prilike upoznati prošle godine i oduševiti se njegovim plesnim i koreografskim talentom u rasprodanom Lisinskom, kad je gostovao s baletom ‘Radio&Juliet’.

Foto: Promo