fbpx

Dani Pešče donose obilje kulture, zabave i iznenađenja

Zagreb…

Od 27. svibnja do 4. lipnja na Peščenici – Dani Pešče

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Dani PeščeKraj svibnja i početak lipnja je u velikom zagrebačkom kvartu Peščenica rezerviran za dobro poznatu, kreativnu i raznoliku kulturno-zabavnu manifestaciju, popularne Dane Pešče, koji iz godine u godinu bogatim programom dostupnim svima unose dašak živosti i veselja u taj dio grada te njegove stanovnike senzibiliziraju prema kulturi i umjetnosti – plesu, kazalištu, glazbi, modi, likovnom stvaralaštvu…
Ove godine Dani Pešče traju od 27. svibnja do 4. lipnja, a program će se odvijati na tri lokacije: u Centru kulture na Peščenici (KNAP), na adresi Ivanićgradska 41a, te u knjižnicama Silvije Strahimir Kranjčević (Zapoljska 1) i Ivana Brlić Mažuranić (Laurenčićeva 8).
Dani PeščeTijekom šest dana na Danima Pešče pronaći će se nešto za svačiji “gušt”, a bogat program manifestacije je namijenjen svima od 7 do 77 godina. Ulaz na sva događanja je slobodan!
Od 30. svibnja u Centru KNAP očekuju nas kazališni uratci marljivih glumaca juniora, kao i izvrsnih amaterskih skupina, između ostalog i Teatra Gaudeamus, finalista ovogodišnjeg SKAZ-a, gdje je Teatar Gaudeamus osvojio publiku i žiri, ali i ulaznicu za državni Festival kazališnih amatera Hrvatske. Posjetitelji će moći uživati i u produkcijama glazbenih i plesnih studija, izložbi polaznika likovnog studija, uživati u nastupu razigranog dječjeg zbora Kikići, uvijek rado posjećenoj radionici namijenjenoj cijeloj obitelji Kreativna familija, sudjelovati na Okruglom stolu povodom 35 godina djelovanja Galerije događanja, ili pak zaplesati uz folklorno društvo Resnik te kao šećer na kraju, prepustiti se čarobnjačkim trikovima Leonarda Krakića.
Vikend u Centru KNAP upotpunit će i hit-predstava „Ja, Deda“, urnebesna komedija namijenjena bakama i djedovima, njihovoj djeci i unucima, zakazana za subotu 4. lipnja s početkom u 20 sati, kao i večernji koncerti ‘pod zvijezdama’, u atriju Centra KNAP. U petak, 3. lipnja, zasvirat će Hot Club Zagreb, uzbudljivi gypsy swingeri u sastavu Mate Matišić, Marjan Krajna i Jurica Štelma, koji za tu večer biraju opuštajući ritam jazza, a u subotu 4. lipnja glazbena družina Cinkuši, „zvonari sreće“ koji će pokazati kako na simpatičnom kajkavskom dijalektu spajaju nespojivo – etno i punk. Za potpuni užitak pobrinut će se simpatične hostese koje će, zahvaljujući našim sponzorima, cijelu večer točiti osvježavajuće i, naravno, besplatno pivo.
U knjižnici S. S. Kranjčevića Dani Pešče počet će će već 27. svibnja, i to Festivalom Afrička bajka, gdje će se punim jedrima ‘zaploviti’ prema tom egzotičnom kontinentu, izrađivati jedinstveni afrički nakit, ljuljati se u ritmu bubnjeva i slušati putopisno predavanje Damira Vujnovca koji je ondje otrčao poznati Saharski maraton te pokrenuo humanitarnu akciju Glas iz Sahare za pomoć afričkoj djeci. Narednih dana posjetitelje očekuje i turnir u pingaču, koncert u sjenici, čitanje radova kreativnog pisanja, mini trampolin za najmlađe i sve koji se tako osjećaju, otvaranje male knjižnice, kao i mediteranska večer s književnikom konaovskog ozračja Stjepom Martinovićem.
U knjižnici Ivane Brlić-Mažuranić, tijekom devetih Dana Pešče, šetat će se modom kroez vjekove i pratiti različite trendove uz gošću Ljiljanu Hajdarović, upoznati s misaonim društvenim igrama Go i MIZI, razgledati izložbe interaktivnih slikovnica Milana Sachsa te instrumenata i glazbe DV Vladimira Nazora.
Detaljan program devetih Dana Pešče pogledajte na linku.

Foto: Press