fbpx

49. Iločka berba grožđa – Željko Bebek, Vanna, Sinovi…

Ilok…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Iločka berba grožđa, Željko Bebek, VannaU vrijeme kad se brižno uzgajani iločki vinogradi pripremaju za berbu, počinje i manifestacija kojom se to obilježava i proslavlja. 49. Iločka berba grožđa započinje u subotu 27. kolovoza 2016. godine. Tijekom subote održati će se sportska natjecanja, tradicionalno druženje u vinogradima, a druženje se nastavlja u noćnim satima s događajem ‘4.Noći vina’ koji je poseban doživljaj jer kombinira vrhunska iločka vina s nešto drukčijom glazbenom pozadinom  sastava ‘Sing song swing‘ iz Osijeka.
Iločka berba grožđaSredišnji dio proslave prema programu je prvog vikenda u rujnu, 02. – 04. rujna, kad će u večernjem zabavnom dijelu na ljetnoj pozornici stare jezgre-tvrđave 02. rujna nastupiti legendarni Željko Bebek, a nastavak proslave je u šatorima s tamburaškom i modernom glazbom. U subotu 3. rujna sve posjetitelje očekuje središnji svečani večernji kulturno-zabavni mozaik te zabava uz koncerte na kojima će nastupiti Vanna i Sinovi ravnice nakon čega slijedi zabava do jutra u šatorima uz glazbu, ples, iločko vino, gastro i ostalu ponudu.
U nedjelju slijede sportska događanja te animacija za najmlađe. Tijekom manifestacije traju i ‘Dani traminca‘ te dani slastica od vina i grožđa.
Iločka berba grožđaManifestacija Iločka berba grožđa održava se od 1962. godine i najstarija je manifestacija ovog tipa na području Slavonije, Baranje i Srijema. Do današnjih dana ‘Iločka berba grožđa’ prerasla je u manifestaciju etno-gastro-vinsko-zabavnog karaktera i privlači sve veći broj gostiju i posjetitelja različitih programa iz regije i šire. Glavni dio programa odvija se vikendom, s dnevnim i večernjim kulturno-zabavnim sadržajima, u programima koje posjeti ukupno više od 7000 posjetitelja i to bez ulaznica, a glavni programi su besplatni.
– Dobrodošli na jedinu manifestaciju na koju se ulazi kroz pravo, veliko bure, upoznajte tradiciju i sadašnjost Iloka i Srijema. Posjetite zabavna, kulturna, etno-gastro, koncertna i druga događanja uživajući u vrhunskim iločkim vinima slaveći s nama početak berbe grožđa u iločko-srijemskom vinogorju – poziv je organizatora koji se ne propušta.

Foto: Press