fbpx

Josipa Lisac: Karlo Metikoš poklonio mi je ljubav i smisao života i ovo je naš Porin

Zagreb…

Hvala glazbenicima koji su ušli u moj život i obogatili ga, poručila je Josipa Lisac

Josipa Lisac– Nije me strah neuspjeha, ja sam odlučila pjevati jer sam vjerovala u sebe – rekla je na samom početku karijere Josipa Lisac u jednom televizijskom intervjuu.
Upravo su je ta vjera i ljubav prema glazbi odveli na životno putovanje vrijedno divljenja. Iza nje su antologijski albumi s pjesmama koje i danas oduševljavaju generacije koje su uz njih odrastale, ali i one koje ih tek otkrivaju. Nakon dvadeset i dva Porina koje je osvojila zajedno sa svojim suradnicima, sinoć na 27. dodjeli glazbene nagrade Porin, Josipa Lisac nagrađena je i onim najvažnijim, Porinom za životno djelo.
– Josipin osebujan glas i originalnost učinili su je glazbenom senzacijom. Čovjek i ljubav njezinog života, njezin producent, skladatelj i začetnik novih, pomalo luckastih ideja, Karlo Metikoš, zajedno s Josipom oduševio je veliki broj obožavatelja glazbe, a album Dnevnik jedne ljubavi koji smo zajedno radili prvi je konceptualni album i prvo antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe za koji smo 2015. godine Josipa Lisac, posthumno Karlo Metikoš i ja nagrađeni Porinom – rekao je dugogodišnji Josipin suradnik Ivica Krajač.
Riječi hvale za Josipu imali su brojni dugogodišnji suradnici:
– Surađivati s Josipom velika je radost i zadovoljstvo. Kad god radimo nešto novo, radujem se jer znam da će to biti nešto što će ostati zauvijek”, rekla je Alka Vuica.
– Raditi s Josipom kreativni je izazov, uvijek traži nešto više i dalje, a to je za mene smisao umjetnosti”, ističe Elvis Stanić.
– Koliki je perfekcionist govori i činjenica da smo album Život radili dvije godine”, dodaje Gojko Tomljanović.
Nerijetko se Josipa okreće i mlađim suradnicima s kojima je ostvarila odlične Porinom nagrađene suradnje, a koji su također prepuni riječi hvale:
– Profesionalna je i zaista predana onome što radi”, rekao je Boris Štok.
– Nismo ni svjesni s kim imamo posla tako da je ovaj Porin prava prilika da se s njom bolje upoznamo”, napomenuo je Toni Starešinić.
– Lijepa naša Josipa, čestitamo ti na nagradi, zaslužila si je”, poručili su joj članovi Hladnog piva.
Porin za životno djelo Josipi je uručio dugogodišnji urednik Jugotona i Croatia Recordsa, Siniša Škarica, s kojim je i dijelila pozornicu. Jedna, jedina i jedinstvena, velika – Josipa Lisac, kako ju je najavio Siniša Škarica, nagradu je primila u studiju HRT-a bez publike po čemu će i ovaj Porin ostati zapamćen.
– Zahvaljujem se svojoj diskografskoj kući Croatiji Records kojoj sam vjerna od svojih početaka, kao i svim nadarenim glazbenicima koji su ušli u moj život i obogatili ga. Hvala i svim ljudima ovdje, pred TV ekranima i onima daleko koji su naš rad prihvatili i zavoljeli ga. Karlo Metikoš poklonio mi je ljubav i smisao života i ovo je naš Porin – izjavila je Josipa Lisac.

Foto: Press