fbpx

Judita Franković: Lucija ponovno kreće u potragu za istinom

Zagreb…

Prigodno obilježen završetak snimanja treće sezone serije Počivali u miru

– Kad smo počeli pripremati ovu seriju, nismo bili vođeni ciljem da se probijemo na strana tržišta. Radili smo seriju za naše gledatelje, ali s visokom ambicijom. Smatrali smo, naime, da domaća dramska produkcija jako zaostaje za svjetskom produkcijom, da je negdje devedesetih izgubila korak u smislu kvalitete teksta, scenarija i produkcijske izvedbe. S jedne smo strane željeli raditi ozbiljnu seriju koja se na ozbiljan način bavi temama koje su nam važne, seriju koja je suvremena, a s druge strane htjeli smo da, baveći se tim temama, ne budemo dosadni gledateljima, nego da to pokušamo raditi na moderan način. Tako se, eto, dogodilo da su i stranci primijetili seriju – istaknuo je autor serije i producent Dario Vince.

Dario Vince
Nakon gotovo tri mjeseca završilo je snimanje treće, ujedno i posljednje sezone uspješne dramske serije Počivali u miru u proizvodnji Ring produkcije za Hrvatsku radioteleviziju, koje se odvijalo u Zagrebu. Time je taj uspješni izvozni proizvod, koji je osim u susjedne države, hrvatsku dramsku proizvodnju prvi put izveo i na američko te zapadnoeuropsko tržište, priveo kraju uzbudljivu dramsku trilogiju o hrvatskoj tranziciji.
– Smatram da ćemo si s trećom sezonom otvoriti nove mogućnosti. Iskreno, mislim da smo napravili velik korak naprijed, da će treća sezona biti poprilično bolja od prve dvije i da ćemo s 32 nastavka pronaći još zainteresiranih kupaca – dodao je Vince.
– Posljednja sezona serije u deset će nastavaka pratiti sumnjive smrti pripadnika hrvatske zlatne mladeži, djece istaknutih društvenih krugova, koji su obilježili prvih dvadesetak godina mlade države, te donijeti završetak priče o Luciji Car i njezinim istragama mračnih strana hrvatske stvarnosti, ali ne samo stvarnosti, odnosno onoga što se događa danas, nego i korijena svih nedaća koje se događaju u ovome društvu – pojasnio je scenarist Saša Podgorelec.

Dragan Despot
Uz glavnu glumačku postavu, koju inače čine Judita Franković, Dragan Despot i Miodrag Krivokapić, u gotovo 150 glumačkih uloga pojavljuju se Danko Ljuština, Dejan Aćimović, Slavko Štimac, Nina Violić, Alma Prica, Suzana Nikolić, Goran Navojec, Ivo Gregurević, Velibor Topić, Dijana Vidušin, Inge Appelt, Mladen Vujić, Tena Nemet Brankov, Žarko Savić, Sreten Mokrović, Dado Ćosić, Marko Petrić, Linda Begonja, Barbara Vicković, Katarina Strahinić, Živko Anočić, Dražen Čuček, Damir Šaban, Siniša Popović i Zijah Sokolović.
– U trećoj sezoni pojavljuju se određeni ljudi, koji za Lucijin lik donose neko novo okružje. U njemu se Lucija našla nakon druge sezone koja je tragično završila. Ona je, na neki način, možda zatomila svoju iskru ili strast i pritajila se, ali nailaze ljudi s kojima će ona ponovno zagristi te kreće dalje u potragu za istinom – otkrila je glavna glumica Judita Franković.

Judita Franković
Početak prikazivanja treće sezone dramske serije Počivali u miru na Hrvatskoj radioteleviziji očekuje se početkom iduće godine. Prema priči Darija Vincea scenarij su napisali Saša Podgorelec i Dario Vince, redatelj je Goran Rukavina, direktor fotografije Darko Drinovac, umjetnički direktor Ivo Knezović, kostimografkinja Sanja Šeler, majstorica maske Silvija Bradica, a skladatelj Davor Devčić. Glavni je producent Dario Vince, a izvršni producent Igor Vukov. Urednik je serije, kao i u prvim dvjema sezonama, Mislav Brumec.

Foto: Press – Krasnodar Peršun za HRT