fbpx

Bestseler Šutnja bijeloga grada napokon na velikom platnu!

Šutnja bijeloga grada

Ovog prosinca u kina nam stiže triler Šutnja bijeloga grada. Priča filma prati inspektora Unaia Lópeza de Ayalu zvanog Kraken koji kreće tragom okrutnih ritualnih ubojstava koja potresaju baskijski grad Vitoriju.

Šutnja bijeloga grada

Na mjestima zločina uvijek se nalaze dva tijela. Muško i žensko, s rukom na obrazu onoga drugog. Isti scenarij bio je prije dvadeset godina, a jednako tako je i danas. I to samo koji dan prije nego što iz zatvora treba izaći čovjek koji je za ubojstva osuđen – nekoć slavljen, a danas omražen, briljantni arheolog Tasio Ortiz de Zárate. Pred inspektorom Ayalom, mladom zvijezdom vitorijske policije, težak je zadatak: otkriti kako je Tasio nastavio ubijati iz zatvora, ili pronaći ubojicu zbog kojega je junak Krakenova djetinjstva u tamnici dva desetljeća proveo nevin.
No, je li itko nevin u priči koju u sebi skriva Šutnja bijeloga grada? U mističnoj atmosferi Baskije, slijedeći trag krvi, koji vodi do Stare katedrale i velebnih palača Vitorije – ovaj triler furiozna tempa hvata nas u svoju mrežu i ne dopušta nam da predahnemo.
Triler Šutnja bijeloga grada snimljen je prema međunarodnom bestseler romanu Eve Garcíe Sáenz de Urturi. Riječ je o napetom i elegantnom krimiću u kojemu se mitologija i legende, arheologija i obiteljske tajne miješaju sve do vrtoglavog raspleta koji će vas zateći nespremne.

Šutnja bijeloga grada

Za režiju filma zaslužan je Daniel Calparsoro, a u glavnim ulogama imamo priliku gledati Belén Ruedu, Javiera Reyu, Auru Garrido, Manola Solo i Alexa Brendemühla.
Sinopsis – Šutnja bijeloga grada: Beživotna tijela djevojke i mladića od dvadesetak godina pronađena su gola u katedrali španjolskog grada Vitoria. Kriminalistički profiler Unai i zamjenica načelnika Alba dobijaju ovaj misteriozni slučaj. Ubrzo otkrivaju kako je riječ o djelu serijskog ubojice, koji ritualnim ubojstvima već 20 godina terorizira njihov grad. Naporna istraga, puna mračnih slijepih ulica u koje ih navode društvene mreže, dovest će policijski dvojac do krajnjih granica, primoravajući ih da se suoče s bezobzirnim ubojicom koji se kroz zločin kreće poput kameleona, a kome mogu biti mnogo bliži nego što vjeruju. Ekranizacija prvog romana bestseler trilogije španjolske spisateljice Eve Garcie Sáenz de Urturi spaja sadašnjost i mračnu prošlost u neumornoj borbi mudrih inspektora protiv nepredvidive zvijeri, koji se ovog puta neće zaustaviti dok je ne strpaju iza rešetaka.

Šutnja bijeloga grada

Napeti triler Šutnja bijeloga grada u kina stiže u prosincu 2020. godine!

Foto: Press