Catherine Zeta-Jones: Sretan ti 100. Kirk Douglas
By redakcija On 10 pro., 2016 At 09:37 AM | Categorized As Film, Kultura | With 0 Comments

Video…

Kirk DouglasLegendarni glumac, redatelj, producent i pisac Kirk Douglas koji je obilježio prošlo stoljeće svojim filmskim postignućima jučer je proslavio stoti rođendan.
– Imam pejsmejker, preživio sam sudar i moždani udar. Znate li što to znači? Da me Bog još ne želi. To je sve – rekao je svojedobno legendarni Kirk Douglas.
Njegova osebujnost je neprestano intrigirala medije, i to ne samo kroz glumačke role, već i kao redatelj, producent i pisac, a o njemu se naveliko pisalo nakon što je jedva ostao živ nakon pada helikoptera 1991. godine. Poslije je imao operaciju kralježnice i srca, pretrpio moždani udar i iznova morao učiti govoriti. A život su mu obilježile i žene kojima nikada nije mogao odoljeti.
Njegov sin, glumac Michael Douglas jučer mu je na društvenoj mreži poželio sve najbolje objavivši fotografiju s posterima iz značajnih filmskih uloga svoga oca.
– Sretan ti 100. rođendan tata! – napisao je Michael Douglas uz fotografiju na društvenoj mreži.
A njegova snaha Catherine Zeta-Jones objavila je na društvenoj mreži video zaželjevši Douglasu sve najbolje.
Kirk DouglasKirk Douglas rođen je kao Issur Danielovitch 9. prosinca 1916. u gradiću Amsterdamu koji se nalazi u američkoj saveznoj državi New York. Njegovi roditelji Bryna i Herschel potkraj 19. stoljeća su emigrirali u Ameriku. Uz stipendiju završio je i studij glume. Kirk Douglas u vojsku se prijavio za vrijeme Drugog svjetskog rata, a iz ratne mornarice je časno otpušten 1944. godine nakon ozljede u borbi na Pacifiku. Nakon vojske nastavio je graditi glumačku karijeru, a u glumu se zaljubio još u mladosti. U krimiću ‘Hodam sam’ (1948.) prvi put je nastupio s legendarnim glumcem Burtom Lancasterom, s kojim će poslije glumiti još pet puta i postati veliki prijatelj. Uloga koja ga je u početku obilježila je ona u filmu ‘Šampion’ (1949.), u kojem glumi samodopadnog boksača koji ne preza ni od čega da postane sportska zvijezda i za nju je dobio nominaciju za Oscara. Sve ostalo njegovom filmskom stvaralaštvu je već ušlo u legendu filmske industrije. A prema American Film Institute, Kirk Douglas se nalazi na 17. mjestu liste najvećih muških filmskih legendi u američkoj povijesti filma.

Foto: Catherine Zeta-Jones, Michael Douglas društvena mreža
Video:
https://www.instagram.com/p/BNzVr7UgcXG/?taken-by=catherinezetajones

comment closed