fbpx

Lana Jurčević se želi okušati u inozemnoj karijeri!

Intervju…

Lana JurčevićLana Jurčević otkriva za portal Scena.hr kakve su bile reakcije na njezin najnoviji spot ‘Majica‘ u kojem je pokazala svoje atribute. Vrlo je zadovoljna kako je publika prihvatila pjesmu. Jako voli svoju publiku, no ako joj se ukaže prilika Lana bi rado pokušala izgraditi karijeru u inozemstvu. Također je podijelila s nama poneke detalje iz privatnog života te planove za nadolazeće nastupe.

Lana JurčevićScena: Spot za pjesmu ‘Majica’ vrlo je atraktivan, kakve su bile reakcije kad je spot tek izašao?
Mene je baka jedan dan nazvala i rekla: “Ajme sinko, kakav ti je spot, kao one prave američke pjevačice, a i pjesma ti je super”. Kaže da svaki dan kad ide na plac je gleda s jumbo plakata te da sve ‘kumice’ već znaju kako se pjesma zove, pa se zezaju kad će se ići na babinjak da će se kupati ‘gole, gole’… Haha. Pa, ako je njima zabavno toliko, mogu misliti kako je drugima.

Scena: U posljednje vrijeme često vidimo vaš potpis na pjesmama, što vas inspirira?
Ja baš imam ‘overload’ inspiracije uvijek i to mi često radi problem. Uvijek radim s ljudima, ponekad je moja melodija, ponekad tekst, ali uvijek imam suradnike, od producenata do tekstopisaca. Rad u timu je uvijek inspirativniji.

Lana JurčevićScena: Već se dugo bavite ovim poslom, jeste li ste razmišljali o inozemnoj karijeri?
Često na svom Instagramu i Facebooku objavljujem covere stranih pjesama koje pjevam doma i uvijek mi pišu ispod videa da zašto ne pokušam u inozemstvu. Nekako sam zadovoljna ovdje, volim svoju publiku i zahvalna sam im što su uz mene svih ovih godina. Ako se ukaže neka prilika da probam nešto još u tom smjeru, vjerojatno bih. Ionako sam odrasla na stranoj glazbi.

Scena: Svaka pjevačica gradi svoj imidž, koja je vaša misao vodilja kad je odijevanje u pitanju?
Moja stilistica Željka Molnar je moja glavna vodilja. Super se razumijemo i funkcioniramo, sada je pokrenula i svoj brend Toxicat tako da to najviše i nosim. Volim modu, a uz nju sam je još vise zavoljela.

Scena: Odlično izgledate, kako održavate dobru formu?
Mene genetika dosta dobro čuva, volim inače zdravu hranu i sport. Stalno negdje jurim, radim, pa se i trošim na taj način. Nekad mi dođu ‘kaos’ faze, pa zanemarim treninge, ali se vraćam prvom prilikom natrag.

Lana JurčevićScena: Volontirali ste u afričkom sirotištu, već ste puno rekli o tome, ali kako ste došli na ideju da se zaputite u daleku Afriku?
To je moja dugogodišnja želja. Vrijeme koje sam tamo provela je bilo jedno od najljepših u mom životu. Čime god se bavila, kakve god pjesme i posao radila, uvijek je taj neki duhovni dio u meni jak i tjera me u različite situacije. Sigurno neće ostati na tome. Uvijek sam uključena u humanitarne akcije i osjećam se bolje kad nekome mogu pomoći.

Scena: Kako provodite godišnji odmor?
Upravo se pakiram i odlazim na odmor par dana, a onda se vraćam na nastupe i u studio gdje počinjemo rad na novoj pjesmi za jesen. Radim i na jednom novom projektu koji također uskoro izlazi van. Svega ima i sve me puni adrenalinom i veseljem.

Piše: Maja Brkljač
Foto: Press, privatni album