fbpx

Tereza Kesovija i najljepše francuske šansone!

Koncert…

Tereza KesovijaTereza Kesovija će, uz pratnju Ante Gela na gitari, Mladena Kosoveca na harmonici i Filipa Gjuda na klaviru, izvesti francuske šansone u srijedu, 19. kolovoza u ljetnikovcu Skočibuha na Boninovu.
Najveća hrvatska diva u srpnju je snimila spot za novi singl ‘Ostavi me tu’ kojim je i najavila posljednji album u bogatoj karijeri! Spot je sniman u njenom rodnom Dubrovniku.
– Cijeli uradak je lijep slijed dubrovačkih slika, slika moga Grada spram kojeg osjećam veliku ljubav – rekla je glazbenica nakon snimanja spota.
Tereza je u Francuskoj tijekom 1960-ih i 1970-ih izgradila značajnu glazbenu karijeru. Godine 1966., prva u svijetu snima Larinu pjesmu (La chanson de Lara) iz filma Doktor Živago. Bio je to Terezin prvi veliki francuski uspjeh, a album se prodao u više od 50 000 primjeraka. Nakon toga snima svoj drugi francuski album C’est ma chanson s pjesmom Je l’aime, je l’aime koji je prodan u više od 160 000 primjeraka. Za svoga boravka u Francuskoj surađuje sa zvijezdama kao što su Serge Lama, Gilbert Bécaud, Juliette Greco i Michel Legrand. Vrhunci njene karijere su solistički nastupi u pariškoj Olympiji tijekom 60-ih godina te dva recitala održana 1988. te ponovo 2007. koji su zabilježeni na CD i DVD izdanjima. Odlikovana je i proglašena Vitezom visokog odličja za doprinose u kulturi (Chevalier des Arts et des Lettres), koju dodjeljuje predsjednik Republike Francuske.

Foto: Press