fbpx

U MSU – Paradoksi inkluzivnosti od 20. do 23. 10

Paradoksi inkluzivnosti u MSU i PC Tala!

Projekt se odvija od 20. do 23., te od 28. do 30. listopada u MSU i PC Tala. Antisezona je projekt koji donosi cjelogodišnji program prezentacije i kontekstualizacije suvremenog plesa i srodnih izvedbenih praksi u MSU, kojeg vode plesne umjetnice Silvia Marchig, Sonja Pregrad i Iva Nerina Sibila. Četvrti po redu blok donosi interdisciplinarni program kojim umjetnička organizacija Divert / IMRC obilježava 10 godina rada u polju inkluzivnog pristupa plesu.

Prvi dan (20.10.) očekuje nas premijerna izvedba Dina Pustinjska autorice Sindri Uču te gostovanje Nastasje Štefanić Kralj i Matije Kralja Štefanića s izvedbom Moja babusja ne poznaje izraz biopower. Riječ je o dobrotvornoj izvedbi kojom će se prikupljati sredstva tenakon izvedbe na Anzisezoni donirati organizaciji koja prikuplja hranu, odjeću i ostale potrepštine za ljude u Ukrajini.

Drugi dan (22.10.) na repertoaru je izvedba River, river, river američke umjetnice Shannon Stewart koja se događa u sklopu festivala improspekcije 2022,  te repriza predstave Druga koža, treće žene koja koreografskim i novomedijskim postupcima stvara slijed izvedbenih situacija koje spajaju četiri lokacije (Rijeku, Split, Zagreb i Edinburgh) i šest izvođačica. Predstava nastaje u suradnji plesne grupe Magija, inkluzivnog plesnog kolektiva Divert i Kolaborativne izvedbene platforme – KIP. Nakon izvedbe slijede Hangover sesije, razgovor kojeg će s izvođačima voditi umjetnice Silvia Marchig i Sonja Pregrad.

Središnji događaji ovog bloka su otvaranje arhive diverta koja sadrži, uz već objavljene video materijale, dosad neviđene snimke s proba, rezidencija i ostalih događanja i razgovor Paradoksi inkluzivnosti – 10 godina IMRC/Divert kolektiva na kojem će se misliti o dosadašnjem, ali i budućem djelovanju organizacije i šireg društva po pitanju inkluzije u plesu.

Na razgovor su pozvane autorice cjelovečernjih radova Nina Gojić, Silvia Marchig, Gordana Svetopetrić i Martina Tomić, plesačice i plesači s kojima smo gradili projekt, Marina Bura, Tamara Bračun, Josipa Lukinović, Nikola Orešković i Irma Unušić i gosti iz stručnih medija Una Bauer, Maja Đurinović i dr.

Osim toga, na programu trećeg dana (23.10.) su izvedbe Nukleon revisited autorice Aleksandre Janeve Imfeld i Lemia, susret dvoje plesača – Leona i Mije, kreiran iz njihovih specifičnih tjelesnosti, energija, muzikalnosti i jedinstvene partnerske kemije, koja nastaje u produkciji Diverta.

Radionički dio bloka održat će se od 28. do 30. listopada u PC Tala pod vodstvom Shannon Stewart. Lab po nazivom Što ovo tijelo radi?/Praksa tjelesno utemeljene teorije sastojat će se od sesija koje kombiniraju somatske vježbe prilagođene da se pozabave pitanjima o tome kako gradimo svoja tijela i kako su izgrađena.

Ulaznice se mogu kupiti svakoga dana na blagajni MSU-a. Ukoliko namjeravate kupiti ulaznice na dan izvedbe, preporuča se rezervirati ih putem email adrese recepcija@msu.hr.

Ulaznica za jednu predstavu košta 50 kuna, a za dvije u istom danu 70, s popustima za djecu, studente i umirovljenike.

Nedjeljni program je besplatan a za predstavu Moja babusja ne poznaje izraz biopower prikupljat će se donacije.

Foto: Press – Antisezona