fbpx

Poziv kazalištima za prijavu: 28. Marulićevi dani

Split…

Marulićevi daniRavnatelj Festivala hrvatske drame Marulićevi dani i intendant Hrvatskog narodnog kazališta Split uputio je poziv kazalištima da prijave predstave za 28. izdanje Festivala koje će se i sljedeće godine održati u Splitu od 21. do 28. travnja. Prijaviti se mogu dramske predstave hrvatskih autora koje su, ili će biti, izvedene tijekom 2017. Izbornica 28. Marulićevih dana je dr.art Mira Muhoberac.
– Svim kazalištima koja su prijavila predstave za 27. Marulićeve dane zahvaljujem i čestitam nagrađenima. U očekivanju Vaših prijava, zahvaljujem i pozdravljam s poštovanjem – poručuje ravnatelj Festivala hrvatske drame Marulićevi dani, intendant HNK Split Goran Golovko.

Poziv – prijava predstava za Festival hrvatske drame 28. ‘Marulićevi dani’

U skladu s odredbama Pravilnika o statusu, ustrojstvu i financiranju Festivala hrvatske drame “Marulićevi dani”, Festival 28. Marulićevi dani održat će se u svom tradicionalnom terminu, odnosno u vremenu od 21. do 28. travnja 2018. (čl. 8 Pravilnika), a izbornica Festivala ove je godine dr.art Mira Muhoberac.
U skladu s odredbama Pravilnika:
– kazališta mogu prijaviti neograničen broj predstava – hrvatskih autora – koje su premijerno izvedene nakon 1. siječnja 2017. godine, a prije 31. prosinca 2017. odnosno u kalendarskoj godini u kojoj je održan prethodni festival.
– krajnji rok za prijave predstava je 1. prosinca 2017. godine.
– za predstave koje su već izvedene, uz prijavu, treba priložiti: knjižicu predstave, plakat i DVD predstave, dok za predstave kojih je premijera planirana i bit će izvedene do 31. prosinca 2017. treba navesti datum i mjesto izvedbe te u slučaju promjene termina pravodobno izvijestiti HNK Split i izbornika Festivala.
– organizator i realizator Festivala, Hrvatsko narodno kazalište Split, za sve ansamble izabranih predstava koje će biti izvedene u službenoj konkurenciji na Festivalu, osigurava dvodnevni hotelski smještaj u punom pansionu. HNK kao organizator osigurava i daje svu tehničku podršku pripremi proba i izvedbi predstava na Festivalu, u okvirima kadrovske ekipiranosti HNK Split. Tehnička podrška ne uključuje najam ili kupovinu dodatne opreme, dijelova scenografije ili kostima za izvedbe ili angažiranje dodatnog tehničkog osoblja.
Podnošenjem prijave predstave/a za Festival, kazališta potvrđuju da prihvaćaju navedene uvjete.
U cilju pravodobne pripreme i dolaska izbornika na predstavu, uz prijavu dostaviti termine premijernih ili repriznih izvedbi za one predstave za koje su termini već utvrđeni, a naknadno za one predstave za koje će se termini kasnije utvrditi. U izravnom kontaktu s kazalištima izbornik će najaviti svoj dolazak, a naknadno i u dogovoru s kazalištima i na predstave za koje još nisu poznati termini. Kao uvid u predstavu može poslužiti i video zapis, a sve u dogovoru s izbornikom.
Prijave s prilozima molimo dostaviti na: Hrvatsko narodno kazalište Split, s naznakom: Prijava za 28. Marulićeve dane, 21000 Split, Trg Gaje Bulata 1 i na e-mail: drama@hnk-split.hr, rina@hnk-split.hr, drama.ravnatelj@hnk-split.hr.

Foto: Press