fbpx

Klape Maslina, Iskon i Šufit o Večeri dalmatinske klape!

Festival…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Večeri dalmatinske klapePripreme za ovogodišnji festival Večeri dalmatinske klape su u punom zamahu. Ove će godine Kaštelani ugostiti preko 25 klapa koje će u dva dana prezentirati sve što se vezuje uz klapski fenomen – od tradicijskog pjevanja do klapskog pop-a. A evo kako nastup na festivalu vide neki od izvođača.
– Prošle godine publici u Kaštelima, festivalu koji se profilirao u rasadnik dalmatinskih klapskih hitova, predstavili smo pjesmu ‘Ne pitaj me za nju majko’ i osvojili publiku, koja nas je nagradila prvim mjestom. Bili smo izuzetno sretni što je pjesma Tonija Eterovića, prepoznata kao pjesma koja ima potencijal i što su na prvu, prateći tekst, osjetili iskrenu ljubav dvoje mladih, koja nesretno završava. Njihovi roditelji nisu prihvatili vezu i ona ( mlada), odlazi u samostan. Snimili smo i prekrasan tv spot. Inače, veselimo se susretu s kolegama, prijateljima iz drugih klapa i organizatorima festivala, osobito članovima klape Cambi KK, s kojima smo bezbroj puta nastupali i postali veliki prijatelji. Pjesma koju ćemo ove godine pjevati u Kaštelima je nježna, emotivna, iskrena,autentična u kojoj je autor i teksta i glazbe Neno Ninčević, otkrio svoju dušu, osjećaj i ljubav prema preminulim roditeljima. Zove se „Nima više“, a s nama će pjevati i naš dojučerašnji član, dalmatinski slavuj Marko Škugor, koji je krenuo u solo karijeru. Vjerujemo u pjesmu jer je iskrena, prekrasnog teksta i s pijevnim refrenom. Aranžman je vrlo vješto, prateći temu pjesme, napravio Remi Kazinoti. Ovo je, po nama a i mnogima koji su je do sada čuli, jedna od najljepših pjesama o ljubavi djece prema roditeljima. Klapa „Maslina“ će na jesen krenuti s pomlađivanjem članstva, primit ćemo čak tri nova člana, s  kojima smo već obavili razgovore. Pojačane probe, rad i samo rad i idemo dalje s novim pjesmama i koncertima  u Hrvatskoj,  Sloveniji i šire – rekao je Branko Bubica, klapa Maslina.
– Iskonu je ovo čak osmi nastup na ovom renomiranom festivalu. Tamo nastupamo s osobitim zadovoljstvom zbog fantastične atmosfere oko samog festivala, domaćinskog ambijenta, te nadasve izuzetne publike koja nas je višekratno nagrađivala. Ove godine predstavljamo pismu “Maštil suza” skladatelja Davora Petrovića i tekstopisca Branka Slivara. Lipa pisma o boli zbog neuzvraćene ljubavi ili osobnog gubitka, o putovanju mornara kojemu ni more ne može pomoći da ne isplače maštil suza… – rekao je Ante Blažević, klapa Iskon.
– Veselimo se ovogodišnjem nastupu na VDP-u. Prošle godine smo na kaštelanskoj pozornici predstavili pjesmu Javi se, koja je ujedno osvojila i drugu nagradu stručnog vijeća. Ovu godinu ćemo izvesti pjesmom Proplakat će srce autorskog dvojca Botunac – Slivar. Pjesma je kako mi volimo reći šufitovska, što znači polagana, ljubavnog, romantičnog karaktera. U nedjelju će nas publika moći čuti i na Brcu, u ležernijoj, zabavnoj atmosferi – rekao je Zdeslav Mišurac, klapa Šufit.

Foto: Press