fbpx

Kraljević Čuperko: Što nas čini lijepim i pametnim?

Zagreb…

Kraljević Čuperko otvara novu sezonu kazališne družine Smješko

Kraljević ČuperkoKazališna družina Smješko u sezonu 2018./19. ulazi premijerom predstavom za djecu Kraljević Čuperko prema motivima istoimene bajke Charlesa Perrauta u dramatizaciji i režiji Frane Marije Vranković.
Kroz predstavu, u trajanju od 45 minuta namijenjenu publici 3+, upoznajemo djevojčice Sofiju (Mia Krajcar) i Kalistu (Selma Mehić) te dječaka Riqueta Kraljević Čuperko(Mladen Kovačić). Premda su blizanke, kraljevne Sofija i Kalista iznimno se međusobno razlikuju. Sofija, čije ime dolazi od grčke riječi mudrost, obožava učiti i ne polaže veliku pozornost na vlastiti izgled, pa ju neki smatraju ružnom. Kalista, kojoj ime dolazi od grčke riječi najljepša, odgovara svome imenu. Razigrana je, dekoncentrirana i nespretna, zbog čega ju svi doživljavaju glupom. Kalisti u nastojanju da postane pametna pomaže kraljević Riquet. Njega druga djeca zadirkuju da je čuperko dlakavi štreberko, zbog čega je tužan i osamljen. Jednoga dana, hodajući šumom, Riquet upoznaje Kalistu te joj pomaže učiti, a ujedno u njoj pronalazi društvo koje nije imao.
Scenografiju i kostime predstave potpisuje Zdravka Ivandija Kirigin, glazbu Damir Šimunović, koreografiju Selma Mehić, a predstavu je producirala Mirta Zečević.
Prva premijerna izvedba predstave održat će se u Centru za kulturu Trešnjevka u nedjelju, 23. rujna s početkom u 11.30 sati.

Foto: Press