fbpx

Lidija Kraljić vodi nas do samog izvora emocija: Slučaj Medeja

Zagreb…

Lidija KraljićNa programu kazališta Trešnja za četvrtak, 23. studenog s početkom u 20.00 sati, je predstava Slučaj Medeja. Predstava Slučaj Medeja, nastala kao diplomski ispit, monodrama je koja objedinjuje sedam različitih djela koja progovaraju o liku Medeje. Slučaj Medeja suvremeni je spoj mlade glumice i mitološki ukorijenjenog klasičnog teksta, koji je kroz mnoge metamorfoze ostao jednim od najproblematičnijih kazališnih slučajeva.
Lidija KraljićOvo kazališno rješenje daje Medeji novo suvremeno lice, ništa manje strašno. Energičnom izvedbom glumica Lidija Kraljić vodi nas do samog izvor Medejinih emocija, gdje se bijes, tuga i predrasude iz riječi pretaču u fizički pokret tijela, u formi stiliziranog rituala.
Ima li kazalište još uvijek moć udahnuti novi život i ponovno upaliti svjetlo za tisućljetnu posrnulu heroinu grčkih tragedija?
Slučaj Medeja dotiče prostor mraka koji se otvara u svima nama kada želimo sačuvati ono što nam je najdragocjenije. Na što bismo bili spremni da obranimo ono što želimo zadržati pod svaku cijenu?
Prostor igranja predstave lišen je crvene zavjese i zlatnih ukrasa, ogoljen je poput same Medeje, jednostavan, ukazujući na mogućnost njezine priče i u našem svijetu i u našem vremenu. Intrigantno, najraznovrsnijoj publici svih generacija.

Foto: Press