fbpx

Amira Medunjanin oduševila publiku u Lisinskom

Zagreb…

Amira MedunjaninKraljica sevdaha Amira Medunjanin oduševila je ovog petka, 16. ožujka 2018. godine, u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije, a puna dvorana odobravanjem je, dugotrajnim pljeskom i stojećima ovacijama nagradila glazbenike na pozornici.
Potvrdilo se i ovoga puta; Amira Medunjanin jedno od najvećih imena svjetske glazbene scene danas, pjevačica jedinstvenoga glasa i unikatnih interpretacija koja je tradiciju sevdalinke uvela u novo tisućljeće, ovaj puta u sasvim posebnom orkestralnom ruhu Zagrebačke filharmonije.
Pratili su je njezini stalni glazbeni suradnici, međunarodno priznati jazz pijanist Bojan Zulfikarpašić, naš ugledni gitarist i aranžer Ante Gelo te višestruko nagrađivani kontrabasist Zvonimir Šestak, dok je orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnao naš cijenjeni maestro Alan Bjelinski.
Amira Medunjanin pripremila je birani program poznatih pjesama sa svojega repertoara, a glazba koju izvodi zaživjela je na novi način, u sasvim posebnom orkestralnom ruhu i u bujnim orkestracijama Bojana Zulfikarpašića i ponajviše Ante Gela.
Publika u dvorani, ali i na dijelu pozornice iza izvođača posebno otvorenom za ovu prigodu zbog iznimnog interesa, uživala je u vječnim temama poput Moj dilbere ili Što te nema, ali i u zanimljivim obradama poput Ako znaš bilo što Branimira Johnnyja Štulića („sevdalinke iz Zagreba“, kako ju je duhovito najavila Amira) ili Dušo moja Kemala Montena.
Amira MedunjaninAmira je u svojoj dobro poznatoj, šarmantnoj maniri vodila publiku kroz nezaboravnu koncertnu večer, najavljujući pojedine izvedbe svojim duhovitim komentarima, pokazujući prema svakom glazbeniku na sceni poštovanje, a posebice prema orkestru Zagrebačke filharmonije i njezinom koncertnom majstoru Orestu Shourgotu, koji su primili prave ovacije na otvorenoj sceni.
Jedan od izražajnih vrhunaca večeri, među ostalima, bila je svakako i pjesma Sve ptičice zapjevale, unikatna u svojoj emocionalnosti, a cjelokupna večer nije mogla završiti bez sad već antologijske sevdalinke s Amirina repertoara, pjesme Jutros mi je ruža procvjetala koja je cjelokupnu dvoranu digla na noge.
Za sve koji su ovoga petka ulovili svoje mjesto u dvorani – a tjednima se tražila karta više! – bio je to doista vrhunac večeri u kojoj su mogli „isključiti probleme“ i „uključiti“ ono što svi najviše volimo – dobru glazbu. A dobre glazbe te večeri bilo je doista napretek!
Uspješni koncerti ožujka u Off ciklusu su tako sada već za nama, ali nas u travnju očekuju još dvije velike glazbene poslastice: 6.4. – kantata Carmina burana, a 13.4. – čak dva termina Čarobne glazbe Walta Disneya uz projekcije poznatih epizoda iz omiljenih animiranih filmova i žive izvedbe Zagrebačke filharmonije (u 17.30 i u 20.00 sati)!
Još je puno prilika, stoga, da „isključite“ probleme, „uključite“ glazbu – i uđete u svijet Off ciklusa!

Foto: Press