fbpx

Michael Buble u Hrvatskoj – 10 stvari koje niste znali o glazbenoj zvijezdi

Zagreb…

Od hokejaša i ribara do svjetski priznatog glazbenika: Michael Buble – moderni Sinatra

Michael BubleKanadski pjevač, tekstopisac, producent i glumac Michael Buble sljedeće godine započinje svjetsku turneju u sklopu koje će 16. rujna 2019. godine u organizaciji Star produkcije nastupiti i u zagrebačkoj Areni.
Michael Buble u Hrvatsku dolazi prvi put, a na nadolazećoj turneji predstavit će posljednji, deseti album (“love”). Michael Buble je karijeru započeo 2000. no svjetski poznat postao je tek tri godine kasnije. Kanadska glazbena zvijezda u karijeri je prodala više od 75 milijuna albuma, dobitnik je četiri Grammyja i nekoliko Juno nagrada. No tko je miljenik žena Michael Bublé, kojeg mnogi uspoređuju s Frankom Sinatrom, otkrit će vam ovih 10 činjenica.

OD RIBARA DO SVJETSKE ZVIJEZDE
Bublé je počeo raditi već s 14 godina i to kao ribar. Poput svog oca šest godina bavio se izlovom ribe, no onda se ozbiljnije posvetio glazbi.

HOKEJ U SRCU
Iako ga je glazba oduvijek zanimala kao dječak želio je biti hokejaš. Karijeru sportaša nije izgradio no zato je danas suvlasnik hokejaškog kluba Vancouver Giantrsa. Riječ je o juniorskom klubu iz njegova rodnog Vancouvera.

SVE ZBOG JEDNOG PREMIJERA
Michael McSweeney, bivši pomoćnik bivšeg kanadskog premijera Muroneya vidio je Bubléov nastup na jednoj poslovnoj zabavi na kojoj je dobio kopiju njegova albuma kojeg je Bublé sam objavio. Album je pokazao tadašnjem premijeru i njegovoj supruzi, a oni su ga odmah angažirali da pjeva na vjenčanju njihove kćeri. Na vjenčanju Michael je upoznao producenta Davida Fostera koji je surađivao s Madonnom, Whitney Houston, Michaelom Jacksonom, Celine Dion, Cher…i tako je krenuo njegov svjetski uspjeh.

GLUMIO JE U X-FILES-u
Bublé je krajem devedesetih glumio u trećoj sezoni hit serije X-Files no kako je kasnije sam otkrio, nepravedno je dobio otkaz. Pjevač je naime uzeo hranu sa stola koja je bila namijenjena glavnim glumcima.
– Bio sam gladan i uzeo sam prvo što sam vidio na stolu. Tada je došla neka žena i rekla da zbog toga više nikad neću moći raditi u Hollywoodu – izjavio je pjevač.

SLAVA DOLAZI KASNIJE
Tek s trećim albumom “Michael Bublé” objavljenim 2003. postigao je svjetski uspjeh. Prije njega imao je dva albuma “BaBalu” (2001.) i “Dream (2003.)

ZATO POSTOJI TEHNOLOGIJA
Kada je upoznao suprugu Luisanu Lopilato nisu se mogli sporazumjeti jer argentinska glumica nije govorila engleski, a on španjolski. Dopisivali su se tako da su rečenice prije slanja mobitelom prevodili na internetu.

DAYTIME EMMY NAGRADA
Iako je nije osvojio, Bublé je imao nominaciju za Daytime Emmy nagradu u kategoriji najboljeg glazbenog nastupa u dnevnom programu u showu “Live with Kelly”.

IMA SVOJ PARFEM
Ženski parfem Fine u prodaji je od 2016.godine, a osim parfema pjevač je izbacio i mušku liniju proizvoda.

IZVRSTAN JE CELEBRITY IMITATOR
Osim što izvanredno pjeva najveće glazbene klasike, Bublé izvrsno imitira ljudi koji su ih izvorno opjevali. Nerijetko taj talent pokaže i u televizijskim gostovanjima

POPUT FRANKA SINATRE
Kanađanina često uspoređuju s Frankom Sinatrom jer izgledom, stavom i stilom pjevanja neodoljivo podsjeća na ovog najutjecajnijeg pjevača i glumca 20. stoljeća.

Ulaznice za Bubléov spektakl 16. rujna u Areni Zagreb mogu se kupiti putem sustava ww.eventim.hr te na njihovim prodajnim mjestima.

Foto: Press